Стадіон у Амстердамі накопичуватиме електроенергію за допомогою старих акумуляторів та сонячної станції
Стадіон у Амстердамі накопичуватиме електроенергію за допомогою старих акумуляторів та сонячної станції

Стадіон у Амстердамі накопичуватиме електроенергію за допомогою старих акумуляторів та сонячної станції

На футбольному стадіоні в Амстердамі (Johan Cruijff ArenA) встановили систему накопичення енергії потужністю 3 МВт з 148 комплектів батарей, що використовувалися в електромобілях Nissan Leaf.

Для роботи "в парі" з системою накопичення енергії була введена в експлуатацію фотоелектрична сонячна електростанція на 1 МВт, що вкрила покрівлю споруди, передає energosmi.

Партнери проекту, the Mobility House, Nissan і Eaton, застосували, згідно із заявою, інноваційну систему зарядки і управління енергоспоживанням.

Пізніше на парковці арени були встановлені перші 15 двонаправлених зарядних станцій, що дозволяють задіяти акумулятори електромобілів для роботи стадіонної енергетичної системи (концепція «електромобіль-мережа» — Vehicle to grid або V2G).

За згодою власників транспортні засоби не тільки заряджаються, але й можуть віддавати електроенергію у загальну мережу за допомогою інтелектуального з'єднання.

Як пояснюють у the Мobility House, майже 2000 паркувальних місць будуть поступово обладнані інтелектуальними зарядними пристроями.

Таким чином, стадіон буде перетворений на свого роду "енергетичний центр "(Energy Hub), який може накопичувати електроенергію з відновлюваних джерел енергії, а батареї транспортних засобів додатково допоможуть оптимізувати енергопостачання арени, знизити споживання електроенергії, що купується в мережі.

"Електромобілі дозволяють зменшувати обсяг споживаної ареною електроенергії у часи пік - наприклад, під час гри Ліги чемпіонів і, як наслідок, менше витрачати на електроенергію, - пояснюють у The Mobility House.

- Крім того, ця енергія поповнює систему накопичення, яка є використовується для Johan Cruijff ArenA у разі збою живлення як аварійне джерело живлення».

Таким чином, амстердамські футбольні уболівальники мають можливість підтримати свій клуб також забезпеченням електроенергією, зауважують у The Mobility House.

На додачу, система управління гарантує своєчасну зарядку електромобілів, щоб відвідувачі могли їхати додому після закінчення спортивних заходів.

Источник материала
Поделиться сюжетом