Будуть проблеми: експерти вказали на тривожний нюанс з накопичувальними пенсіями в Україні
Будуть проблеми: експерти вказали на тривожний нюанс з накопичувальними пенсіями в Україні

Будуть проблеми: експерти вказали на тривожний нюанс з накопичувальними пенсіями в Україні

В Україні планують ввести загальнообов’язкове накопичувальне пенсійне забезпечення, експерти вказали на проблеми, які пов’язані з цим.

Про це розповідає НАРОДНА ПРАВДА із посиланням на Апостроф.

Loading...

“Це ляже додатковим тягарем на працівника і роботодавця”, – зазначив економічний експерт Тарас Козак.

Цю думку підтримує консультант Київського центру підтримки і розвитку бізнесу Олександра Томашевська, яка впевнена, що без додаткового податку буде не обійтися.

При цьому не секрет, що далеко не всі роботодавці платять ЄСВ за своїх працівників, а багато хто з тих, хто це робить, платить його з “мінімалки”, так як доплачує співробітникам “в конверті”, а з цих грошей внески, зі зрозумілих причин не здійснюються.

Таким чином, введення нових зборів стане лише додатковим демотиватором для бізнесу в плані “детінізації” зарплат.

“Щоб не було демотивації, на мою думку, потрібно продовжувати знижувати ЄСВ.

Якщо роботодавець платить працівнику на його особистий рахунок, на такий же обсяг роботодавець повинен менше платити ЄСВ (до солідарної системи, – НП), – пояснив Тарас Козак.

Ще одна проблема – роботодавці просто не захочуть наймати тих, хто має намір платити в накопичувальну систему більше 1%, адже їм тоді доведеться збільшувати і свої витрати.

До слова, у 2020 році пенсії українців будуть розраховувати за новою формулою, виплати залежатимуть від заробітку і страхового стажу людини.

При цьому, розмір пенсії безпосередньо залежить від розміру середньої заробітної плати, яка в даний час складає 6 188,89 гривень.

До слова, в Україні відбувається пенсійна реформа, внаслідок якої через вісім років лише половина українців буде мати право отримувати пенсії в 60 років, решта працюватиме до 63 і 65 років.

Теги по теме
Народная Правда пенсии
Источник материала
Поделиться сюжетом