Шокін вимагає від ДБР відкрити кримінальне провадження щодо Байдена
Шокін вимагає від ДБР відкрити кримінальне провадження щодо Байдена

Шокін вимагає від ДБР відкрити кримінальне провадження щодо Байдена

29 січня, 2020, 14:32.

.

Колишній генпрокурор України Віктор Шокін вимагає від Державного бюро розслідувань відкрити кримінальне провадження щодо колишнього віце-президента США Джозефа Байдена за незаконний вплив на нього.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Прошу внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань про вчинення громадянином Сполучених Штатів Америки Джозефом Байденом на території України і за її межами щодо мене кримінального правопорушення, а саме втручання в діяльність працівника правоохоронного органу, відповідальність за яке передбачена ч.

2 с.

343 КК України.

негайно розпочати досудове розслідування і дати слідчим ДБР письмові вказівки ", - йдеться в заяві Шокіна на ім'я т.

директора ГБР.

Шокін зазначив, що погодився залишити посаду генпрокурора України внаслідок тиску Байдена.

"Протягом останніх місяців 2015 року та перших 2016 Джозеф Байден, використовуючи своє службове становище, кілька разів особисто прибував до України з офіційними візитами, маючи на меті проведення з керівниками держави переговорів на моє усунення з займаної посади і, як наслідок, згортання об'єктивного розслідування кримінальних проваджень за фактами протиправної діяльності осіб, пов'язаних з компанією Burisma Holding Limited (Кіпр), в тому числі сина зазначеного високопосадовця ", - пише Шокін.

За словами екс-генпрокурора, Байден вимагав звільнити його в обмін на безперешкодне надання Україні державної гарантії США на суму $1 млрд.

На думку Шокіна, дії Байдена можуть розглядатися як тиск згідно науково-правовому висновку "International Low Association" від 18 квітня 2017 року, наданого доктором юридичних наук професором Мережко - віце-президентом ПАРЄ на даний момент.

Теги по теме
ГБР
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны