19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Суд заборонив приватизацію "Центренерго" через інше судову справу
Суд заборонив приватизацію "Центренерго" через інше судову справу

Суд заборонив приватизацію "Центренерго" через інше судову справу

Господарський суд Києва заборонив проводити приватизацію "Центренерго" – до рішення по суті спору ТОВ "Укрдонінвест" (Київ) Віталія Кропачова з Фондом державного майна.

Рішення, яке ухвалене 23 січня 2020 року, оприлюднено в Єдиному державному реєстрі судових рішень пише "Інтерфакс-Україна".

"Задовольнити заяву ТОВ "Укрдонінвест" про забезпечення позову.

Вжити заходів про забезпечення позову ТОВ "Укрдонінвест" до ФДМ шляхом заборони ФДМ вчиняти будь-які дії зі здійснення приватизації ПАТ "Центренерго" до набрання законної сили судовим рішенням за наслідками розгляду справи по суті про визнання недійсним наказу ФДМ №1572 від 13 грудня 2018 року", - йдеться в тексті рішення суду.

Позов, у якому "Укрдонінвест" оспорює наказ ФДМ №1572 (згідно з цим документом конкурс було визнано таким, що не відбувся), Госпсуд прийняв до розгляду 1 листопада 2019 року.

"Укрдонінвест", окрім скасування наказу, вимагає також поновити конкурс, визнати компанію його учасником, зобов'язати ФДМ видати наказ про затвердження переліку потенційних покупців, яких було визнано учасниками конкурсу.

Товариство вважає, що ФДМ, не допустивши його до участі, порушив його права та інтереси, після чого незаконно припинив конкурс.

"Укрдонінвест" 21 січня 2020 року на тлі підготовки Фонду держмайна до нового конкурсу з приватизації "Центренерго" подав заяву про забезпечення позову у вигляді заборони ФДМ здійснювати будь-які дії з цього питання.

Зокрема: утворювати конкурсну комісію; затверджувати план розміщення акцій; готувати та публікувати інформаційне повідомлення щодо проведення конкурсу з продажу пакета акцій; готувати пакет документів про конкурс; приймати конкурсну документацію від потенційних покупців; укладати договори з переможцем тощо.

ФДМ у жовтні 2018 року оголосив про проведення конкурсу з продажу 78,289% акцій ПАТ "Центренерго" за стартовою ціною 5 млрд 984,992 млн грн.

Продаж було призначено на 13 грудня 2018 року.

Конкурс мав відбутися за наявності мінімум двох учасників, один з яких - іноземний.

Про намір брати участь у конкурсі заявили шість компаній.

З усіх претендентів документи з фінансовою гарантією подали лише ТОВ "Укрдонінвест" (Київ) і білоруське унітарне підприємство "Нафтобітумний завод", що належить найбільшому приватному білоруському нафтотрейдеру "Інтерсервіс".

Тодішній голова ФДМ Віталій Трубаров заявив про скасування конкурсу, оскільки подана учасниками документація не відповідала вимогам законодавства.

"Центренерго" експлуатує 23 блоки (18 - пиловугільних і 5 - газомазутних) на Вуглегірській, Зміївській і Трипільській ТЕС сумарною встановленою потужністю 7690 МВт.

Державі належить 78,3% акцій товариства.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны