Предстоятель ПЦУ Епіфаній зустрівся з Помпео: що вони обговорили
Предстоятель ПЦУ Епіфаній зустрівся з Помпео: що вони обговорили

Предстоятель ПЦУ Епіфаній зустрівся з Помпео: що вони обговорили

Митрополит Епіфаній зустрівся з держсекретарем США Майклом Помпео у Свято-Михайлівському Золотоверхому монастирі після церемонії вшанування пам’яті полеглих захисників України.

Про це повідомляє пресслужба ПЦУ.

Як зазначається, особливу увагу під час розмови приділили викликам для помісної Української Православної Церкви, зокрема на тимчасово окупованих Росією територіях Донбасу та Криму.

Росія, як де-факто відповідальна за стан на окупованих нею територіях, повинна дотримуватися міжнародних стандартів у питанні свободи релігії і віросповідання, зокрема припинити переслідування і систематичне обмеження прав духовенства і громад Православної Церкви України.

Епіфаній подякував американській стороні за тверду і надійну підтримку України як у контексті протидії зовнішнім викликам, з якими продовжує стикатися наша країна, так і на шляху державотворення та демократичних реформ.

Митрополит закликав продовжувати цю підтримку та посилювати санкційне стримування Росії до повного припинення порушення прав людини на окупованих територіях, їхнього звільнення від окупації та відновлення територіальної цілісності України, її суверенітету в межах міжнародно визнаних кордонів.

Було обговорено також інші питання і домовлено про подальшу підтримку двосторонніх контактів, особливо у сфері захисту свободи совісті та віросповідання.

Після зустрічі Держсекретар у супроводі Епіфанія оглянув кафедральний Свято-Михайлівський Золотоверхий собор.

До цього із Помпео зустрівся президент України Володимир Зеленський.

Глава держави заявив, що після справи імпічменту президента США Дональда Трампа українсько-американські відносини стали лише кращими та назвав умову, за якої готовий поїхати до Сполучених Штатів "хоч завтра".

Источник материала
loader
loader