Вбивство Шеремета: слідство прийняло важливе рішення у справі
Вбивство Шеремета: слідство прийняло важливе рішення у справі

Вбивство Шеремета: слідство прийняло важливе рішення у справі

Термін попереднього слідства у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета продовжили до квітня 2020 року, повідомили в офісі генерального прокурора України .

Loading...

Як передає “Народна правда”, про це йдеться в повідомленні інтернет-видання “Громадське“.

“Прокурор пояснив, що приймати рішення з передачі акта про звинувачення до суду або припиняти справу поки зарано.

За його словами, потрібно провести додаткові слідчі дії, експертні дослідження, зокрема, експерименти та допити”, – зазначено в інформації на сайті видання.

Слідчі зверталися з проханням продовжити строк досудового розслідування до 6 місяців, а саме до червня 2020 року.

Але адвокатами було підкреслено, що для всіх необхідних слідчих дій вже були виділені 3,5 роки.

Нагадуємо, 20 липня 2016 року в центрі Києва стався вибух в машині, яка належала керівнику інтернет-видання “Українська правда” Олені Притулі.

У цій машині перебував Павло Шеремет.

Журналіст загинув на місці.

В грудня 2019 року поліцією були проведені обшуки, після яких пред’явлені підозри ряду осіб, які є фігурантами по даній справі.

На брифінгу 12 грудня, на якому були присутні керівництво Нацполіції, МВС і президент України Володимир Зеленський, оголошені попередні результати розслідування та озвучені імена підозрюваних у вбивстві Шеремета.

Підозри у вбивстві журналіста висунули трьом особам: військовій медсестрі Яні Дугарь, волонтеру та кардіохірургу Юлії Кузьменко, а також музиканту та ветерану АТО Андрію Антоненко.

Їх всіх затримали.

Подружжя Грищенко, які є також учасники АТО, затримали по іншій справі, але вони виявилися фігурантами і у справі вбивства Шеремета.

Як повідомлялося раніше, Генеральний прокурор Руслан Рябошапка заявив про необхідність зібрати додаткові докази у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета, перш ніж матеріали будуть передані до суду.

Справа Шеремета: Рябошапка визнав проблему з доказами.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков може позбутися посади, якщо розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета розвалиться.

Розслідування вбивства Шеремета: у Зеленського натякнули на відставку Авакова.

Теги по теме
Нацполиция Народная Правда
Источник материала
loader
loader