Кузьмін: Генпрокурор Рябошапка набирає на роботу профанів
Кузьмін: Генпрокурор Рябошапка набирає на роботу профанів

Кузьмін: Генпрокурор Рябошапка набирає на роботу профанів

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка набирає на роботу в підконтрольне йому відомство профанів.

Про це заявив народний депутат від партії "Опозиційна платформа – За життя" Ренат Кузьмін на своїй сторінці в Facebook.

"чи Можете Ви уявити, якщо б, наприклад, Центральний військовий госпіталь України оголосив би конкурс про прийом на роботу кардіо - і нейрохірургів, а головним критерієм для прийому на роботу вказав відсутність стажу роботи в галузі хірургії? Та що там хірургів? Якби льотний загін МАУ набирав на роботу льотчиків, які не мають стажу роботи в авіації? Вам здається, що такого не може бути? Помиляєтеся", – написав він.

Кузьмін також оприлюднив наказ генпрокурора про затвердження Положення про умови прийому на роботу в центральний апарат відомства.

Facebook Ренат Кузьмин.

ins{.

Facebook Ренат Кузьмин.

"Як Ви розумієте, в центральному апараті повинні працювати найбільш кваліфіковані та досвідчені прокурори, адже в їх обов'язки входить організація роботи обласних прокуратур, нагляд за законністю в діяльності центральних апаратів ДБР, НАБУ, МВС, СБУ, підтримання обвинувачення у справах, які розслідують ці органи, участь у засіданнях Верховного суду , а також здійснення інших, не менш важливих функцій.

Раніше, до декомунізації, в центральний апарат відомства не міг потрапити працівник, що має менше 10 років стажу, а в апарат прокуратури області - 5 років стажу роботи в прокуратурі", – зазначив депутат.

Він підкреслив, що п.

8 цього положення передбачає, що на роботу в центральному апараті прокуратури можуть претендувати тільки особи, які не мають досвіду роботи в прокуратурі.

"Як? Мабуть, генпрокурор Рябошапка, заступник генпрокурора Чумак, заступник генпрокурора Трепак, ні дня раніше не працювали в прокуратурі, під реформою відомства розуміють виключно призначення своїми підлеглими таких же , як і вони самі, некомпетентних працівників.

Пропоную абревіатуру ОГП відтепер розшифровувати не як офіс Генерального прокурора, а як загін генпрокурорских профанів.

І з цього ж дня перестати сприймати серйозно будь-які заяви президента Зеленського про боротьбу зі злочинністю , з корупцією, з привидами або ще з чимось, з чим "Слуги народу" оголосять непримиренну боротьбу", – написав Кузьмін.

Теги по теме
прокурор Руслан Рябошапка
Источник материала
Поделиться сюжетом