Строки досудового розслідування по окремих "футбольних" справах закінчилися — член ТСК Мамка
Строки досудового розслідування по окремих "футбольних" справах закінчилися — член ТСК Мамка

Строки досудового розслідування по окремих "футбольних" справах закінчилися — член ТСК Мамка

10 лютого.

7 лютого, Тимчасова слідча комісія ВР щодо розслідування можливого порушення законодавства при будівництві футбольних полів (у 2017-2018 роках) під егідою УАФ заслухала звіт правоохоронних органів.

Про це ЗМІ за підсумками засідання розповів депутат від ОПЗЖ, заступник голови Комісії, Григорій Мамка, передає УНН.

За його словами, Комісія проходила в закритому режимі, адже в окремих провадженнях заслуховувалися доповіді безпосередньо слідчих у справах.

Крім того, Мамка повідомив, що в деяких кримінальних справах, які реєструвалися правоохоронцями, вже спливли, передбачені законодавством, строки проведення досудового розслідування.

Тобто, з 2017-2018 років, правоохоронці так і не знайшли достатньої кількості підстав для встановлення винуватості тих чи інших осіб та передачі проваджень до суду.

А такі справи, фактично, підлягають закриттю.

“Тільки про один з випадків я можу говорити (попередньо, члени ТСК підписували документи про нерозголошення інформації, озвученої на Комісії, — ред.) було внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Сьогодні, на комісії особисто підрахував, то терміни розслідування, не провівши жодної слідчої дії, закінчилися в минулому році.

Приїхав слідчий, але він немає повноважень”, — сказав Мамка.

Уточнювати про яке провадження мова, Мамка не став, не назвавши, навіть, орган досудового розслідування, який звинуватив нібито у відсутності слідчих дій по справі.

Зауважимо, що за словами члена ТСК, депутата Ігоря Кривошеєва, Комісія не має повноважень претендувати на пошук істини у кримінальних провадженнях, бо це справа правоохоронців.

Інший присутній на засіданні депутат — Сергій Мінько, заявив про те, що ТСК виходить за рамки своїх повноважень.

Депутат також наголосив на необхідності якнайшвидшого завершення роботи ТСК, оскільки вона блокує реалізацію Всеукраїнської програми з будівництва футбольної інфраструктури по всій країні.

Теги по теме
Украина
Источник материала
Поделиться сюжетом