/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F45%2F9fb6f04985f93ceb809a9e6b00958a9a.jpg)
Печиво-валентинки: три рецепти до Дня святого Валентина
Рецепти приготування печива-валентинок своїми руками.
Печиво з джемом.
Борошно – 200 г.
Крохмаль – 100 г.
Цукрова пудра – 80 г.
Вершкове масло – 150 г.
Вершки 30% – 60 мл.
Джем за смаком – 100-150 г.
Лікер за смаком – 1 ст.
Рецепт приготування печива з джемом:.
Змішайте у великій мисці борошно, крохмаль та цукрову пудру.
Додайте охолоджене вершкове масло.
Ретельно перетріть виделкою масло з борошняної сумішшю.
Додайте вершки і перемішайте все виделкою, поки суміш не буде однорідною.
Отримане тісто швидко зберіть руками в грудку і загорніть у харчову плівку.
Покладіть тісто в холодильник на 3 години.
Після цього розкачайте пісочне тісто в пласт, товщиною близько 4 мм.
Виріжте з тіста сердечка – одні мають бути цілі, а інші з отвором всередині.
Викладіть печиво-сердечка на пергамент.
Випікайте у розігрітій до 200 градусів духовці близько 7 хвилин.
Печиво має бути персикового кольору.
Вийміть печиво з духовки і дайте йому охолонути.
Змішайте джем з лікером.
Нанесіть трохи джему на печиво-основу і накладіть зверху печивом з вирізаним сердечком.
Пісочне печиво з джемом присипте цукровою пудрою.
![]()
Печиво з джемом з формі сердечок.
Імбирне печиво з глазур’ю.
Мед – 6 ст.
Цукор – 6 ст.
Вершкове масло – 200 г.
Сода – 1/2 ч.
Борошно – 3-3,5 склянки.
Мелена кориця – 1 ч.
Мелений імбир – 1 ч.
Мелений кардамон – 1 ч.
Рецепт приготування печива з глазур’ю:.
У каструлю з товстим дном покладіть мед та цукор, додайте спеції.
Для більшого аромату замість меленого можна покласти натертого кореня імбиру.
Поставте суміш на вогонь, постійно помішуючи, розтопіть мед.
Зніміть з вогню і додайте до меду, вершкове масло, яке також повинне розчинитися.
Для тіста змішайте 3 склянки просіяного борошна та соду.
У центр гірки додайте солодку суміш, яка злегка остигнула.
Замішайте тісто та розкачайте його, щоб шар був завтовшки близько 1 см.
За допомогою формочок виріжте сердечка.
Викладіть печиво на деко, накрите пергаментом.
Виставіть на холод на 20 хвилин.
Випікайте печиво у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 10 хвилин.
Коли печиво остигне прикрасіть його кондитерською глазур’ю.
![]()
Печиво-валентинки своїми руками.
Сирне печиво.
Сир Гауда і Камамбер – по 50 г кожного.
Борошно – 180 г.
Яйце – 1 шт.
Масло вершкове – 100 г.
Розпушувач – 1 пакетик.
Мелені спеції: перець білий, паприка, мускатний горіх - чверть чайної ложки кожної.
Вершки 11% – 30 мл.
Арахіс – 20 г.
Кунжут – 1 чайна ложка.
Рецепт приготування сирного печива:.
Сир наріжте на невеликі шматочки.
Збийте яйце в окремій мисці.
У блендер складіть сир, масло, борошно, розпушувач, яєчну суміш (половину всієї порції).
Змішайте до рівномірної консистенції.
Вийміть тісто і ще раз розмішайте його руками та залиште у прохолодному місці.
Фісташки та арахіс очистіть від лушпиння та подрібніть.
До залишку яєчної суміші додайте вершки.
Розмішайте тісто до м'якості у пласт 3,5 см.
За допомогою формочок виріжте сердечка.
Врізане печиво змастіть вершково-яєчної сумішшю, посипте горіхами і конжутом та викладіть на деко.
Випікайте у розігрітій духовці до 200 градусів близько 25 хвилин.
Але не пересушіть печиво, бо воно втратить свій сирний смак.
![]()
Печиво-сердечка.

