Зеленський в Омані таємно зустрічався з близьким соратником Путіна – "Схеми" назвали ім'я
Зеленський в Омані таємно зустрічався з близьким соратником Путіна – "Схеми" назвали ім'я

Зеленський в Омані таємно зустрічався з близьким соратником Путіна – "Схеми" назвали ім'я

Журналісти програми "Схеми" проаналізували візит президента Володимира Зеленського до Оману і з'ясували, що чільник держави провів зустріч із Миколою Патрушевим, близьким соратником Володимира Путіна.

Журналісти програми "Схеми" звернули увагу на рейс, яким президент України терміново повертався з Маската до Києва.

А саме – на те, що перед тим цей же чартерний літак в Оман прилетів із Москви.

Більше того, журналісти виявили, що цим рейсом в Оман справді прибув представник владної верхівки Російської Федерації.

"Виходить, президент прилетів до Києва майже через 19 годин після оголошення його прес-служби про те, що він терміново повертається з Оману.

А президентський штандарт було піднято в той час, коли його ще не було в країні: чи то через помилку, чи то через спробу дезінформувати", – пишуть "Схеми".

На фото однієї із зустрічей журналісти помітили і тодішнього помічника президента, а тепер керівника його Офісу Андрія Єрмака.

Через місяць після цього журналісти перепитали в самого Андрія Єрмака, чи мав президент іще якісь непублічні зустрічі в Омані.

Він заявив, що ніяких зустрічей не було.

"Відповідно до інформації з публічних онлайн-сервісів відстежування повітряних суден, літак, яким президент Зеленський повернувся з Маската до Києва, в Оман прилетів із Москви", – пишуть журналісти.

Саме на його борту, за даними джерела "Схем", 8 січня близько першої години ночі до Оману з Москви прилетів російський державний діяч Микола Патрушев.

Микола Патрушев був директором Федеральної служби безпеки (ФСБ) Росії з 1999 до 2008 року.

А з 2008 року – обіймає посаду секретаря Ради безпеки Російської Федерації.

"Як силовик, звичайно, він – друга людина після Володимира Путіна.

А силовики, зрозуміло, в Росії відіграють ключову роль.

У цій сфері він буде залишатися головним – поки взагалі Путін при владі.

Він людина, яка ніколи не виходила з найвужчого кола.

І коли він йшов з посади голови ФСБ, були питання про те, що це все-таки відставка, і Рада безпеки для нього буде почесною пенсією.

Але зараз зрозуміло, що це не почесна відставка – він, як і раніше, один із найвпливовіших гравців", – розповів шеф-редактор російського видання The Insider Роман Доброхотов.

Погляди Патрушева і Путіна дуже близькі щодо України, стверджують журналісти.

"Виходить, що російський державний діяч Микола Патрушев прилетів із Москви в Оман чартерним літаком Bombardier Global Express 6000 із бортовим номером 9H-VJN вночі 8 січня.

А вже ввечері того ж дня тим же бортом скористався президент Зеленський для повернення в Київ", – додають журналісти.

В Офісі президента журналістам відповіли, що спілкування не було: "Повідомляємо, що президент України Володимир Зеленський не знайомий, ніколи не спілкувався телефоном, не зустрічався і, відповідно, не обговорював жодних питань з секретарем Ради Безпеки Російської Федерації Миколою Патрушевим".

Також в Офісі президента пригрозили журналістам судом: "У випадку подальшого дезінформування населення і недостатньої перевірки інформації редакцією програми Офіс президента буде змушений звернутися до суду для встановлення істини та спростування неправдивих фактів".

Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader