Розбірки у націоналістів: помічник депутата Київради стріляв у колишнього «свободівця»
Розбірки у націоналістів: помічник депутата Київради стріляв у колишнього «свободівця»

Розбірки у націоналістів: помічник депутата Київради стріляв у колишнього «свободівця»

У четвер, 13 лютого, ввечері у Києві із травматичного пістолета був поранений колишній «свободівець» Олександр Чорнопищук, який був помічником депутата Київради Святослава Кутняка.

«…В мого друга - Олександра Чорнопищука - стріляли.

Георгій Баріленко - керівник київського осередку припартійної до «Свободи» організації «Сокіл», офіційний помічник депутата Київради фракції «Свобода» Володимира Назаренка - перестрів його біля спортзалу й тричі вистрілив в нього з травмату (зокрема в голову)», - написав Тищенко.

За його словами, це продовження історії з сутичками, що сталися 3 лютого під час засідання постійної комісії Київради з питань житлово-комунального господарства.

Тоді депутат від ВО «Свобода» Володимир Назаренко почав вимагати від депутата Святослава Кутняка покинути засідання цієї комісії.

Як відомо, Олександр Чорнопищук і депутат Київради Святослав Кутняк вийшли зі «Свободи» 5 листопада 2019 року.

Тищенко повідомив, що наразі поліція нібито розшукує Баріленка, який одразу після стрілянини втік.

Як повідомлялося, 24 січня на засіданні постійної комісії з питань місцевого самоврядування глава фракції ВО «Свобода» в Київраді Юрій Сиротюк звернувся до комісії з проханням виключити Святослава Кутняка зі складу постійної комісії з питань житлово-комунального господарства, а також Прохора Антоненка з постійної комісії з питань транспорту.

29 січня на засіданні комісії з питань місцевого самоврядування депутати проголосували за виключення Кутняка зі складу постійної комісії з питань житлово-комунального господарства, а також за виключення Прохора Антоненка з постійної комісії з питань транспорту.

3 лютого під час засідання постійної комісії Київради з питань житлово-комунального господарства сталися сутички.

Депутат від ВО «Свобода» Володимир Назаренко почав вимагати від депутата Святослава Кутняка покинути засідання цієї комісії.

Він мотивував свою вимогу тим, що Кутняк раніше вийшов з лав «Свободи» і був виключений зі складу цієї комісії 29 січня 2020 року.

В ході конфлікту був серйозно пошкоджений мікрофон, за яким сидів депутат Кутняк.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны