Секретар РНБО вказав Ірану на необхідність дослідження "чорних скриньок" збитого PS752
Секретар РНБО вказав Ірану на необхідність дослідження "чорних скриньок" збитого PS752

Секретар РНБО вказав Ірану на необхідність дослідження "чорних скриньок" збитого PS752

17 лютого.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов під час візиту до Тегерана вказав іранським колегам на першочергову необхідність дослідження "чорних скриньок" збитого українського літака Boeing-737-800 рейсу PS752.

Про це УНН повідомили у пресслужбі РНБО.

Як вказано, під час візиту до Тегерана 15-16 лютого Данілов і секретар Вищої ради національної безпеки Ірану Алі Шамхані обговорили питання щодо розслідування авіакатастрофи літака української компанії “Міжнародні авіалінії України” 8 січня 2020 року.

Шамхані, як зазначається, висловив співчуття сім’ям загиблих в авіакатастрофі та "наголосив на повній готовності Ірану до співпраці у розслідуванні катастрофи".

Своєю чергою, секретар РНБО України подякував іранській стороні за сприяння групі українських експертів, які працювали на місці трагедії, додали у відомстві.

"Данілов заявив, що Україна наполягає на всебічному та повному розслідуванні всіх обставин катастрофи, забезпеченні дотримання міжнародно-правових норм.

Данілов особливо акцентував на першочерговій необхідності дослідження “чорних скриньок”, підкресливши, що Україна має для цього всі технічні і наукові можливості.

Сторони погодилися з необхідністю максимально уникати політизації питання технічного розслідування і домовилися про необхідність інтенсифікації взаємодії експертів та спеціалістів", - заявили в РНБО.

На борту літака було 167 пасажирів (більшість з них громадяни Ірану і Канади) і 9 членів екіпажу - громадяни України.

Усі вони загинули, зокрема, й 11 українців.

У ніч на 11 січня Іран визнав, що випадково збив літак МАУ.

Згодом в Ірані підтвердили, що літак МАУ було збито двома ракетами.

Теги по теме
СНБО Иран авиакатастрофа
Источник материала
Поделиться сюжетом