У Чернігові поліція відкрила провадження через погрози журналісту в соцмережах
У Чернігові поліція відкрила провадження через погрози журналісту в соцмережах

У Чернігові поліція відкрила провадження через погрози журналісту в соцмережах

Про це 14 лютого повідомляє пресслужба поліції.

«Він розказав поліцейським, що в популярній соцмережі йому публічно погрожує розправою один з керівників місцевого ОСББ.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Поліція відкрила кримінальне провадження за частиною 1 статті 345-1 Кримінального кодексу України (погроза вбивством, насильством або знищенням чи пошкодженням майна щодо журналіста у зв’язку із здійсненням ним законної професійної діяльності)», – йдеться в повідомленні.

Це правопорушення карається виправними роботами на строк до двох років, арештом на строк до шести місяців, обмеженням або позбавленням волі на строк до трьох років.

За даними УНІАН, йдеться про журналіста-фрілансера, менеджера зі зв’язків з громадськістю одного з комунальних підприємств Чернігівської міської ради Владислава Савенка.

«Під час суперечок про комунальні послуги в Чернігові в соціальній мережі Facebook йому були адресовані дописи – "я тобі реально носа зломлю", "доведеться ходити в гіпсу і роботу шукати", "я тобі окуляри розвалю.

Мало тобі руки ламали?"», – зазначається в повідомленні.

Журналіст подав заяву до поліції щодо кібербулінгу і погроз фізичною розправою, до заяви він додав 11 сторінок доказів погроз – сканкопій дописів із соцмереж.

За фактом побиття пана Савенка відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.125 КК України (легке тілесне ушкодження) та за ст.

171 ККУ (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів).

У вересні 2016 року Чернігівська прокуратура повідомила, що закрила це кримінальне провадження.

Однак у березні 2017 року справу поновили.

Теги по теме
полиция Новости Общество
Источник материала
Поделиться сюжетом