"Виглядало, ніби Зеленський підтримує перегляд кордонів" – політолог розкритикував виступ президента в Мюнхені
"Виглядало, ніби Зеленський підтримує перегляд кордонів" – політолог розкритикував виступ президента в Мюнхені

"Виглядало, ніби Зеленський підтримує перегляд кордонів" – політолог розкритикував виступ президента в Мюнхені

Виступ президента Зеленського на Мюнхенській конференції з питань безпеки "мав проблеми зі змістом", вважає політолог, народний депутат України VI скликання Віктор Уколов.

Таку думку він аргументував у своєму блозі.

Далі пропонуємо текст без суттєвих змін:.

Участь Зеленського у щорічній мюнхенській конференції з питань безпеки вже традиційно для президента привернула увагу низкою скандальних заяв на фоні відсутності системного змісту.

Ні елегантний костюм, ні бездоганно підібрана краватка, ні спецформат спілкування у меншому, ніж зазвичай, тісному приміщенні, не змогли відвернути уваги від головного – відсутності у Зеленського плану зі встановлення миру на Донбасі.

І якщо раніше Зеленський міг посилатися на небажання оприлюднювати свої майбутні кроки, щоб не зірвати зустріч у норманському форматі, то тепер відсутність продуманого плану дій викликає все більше питань.

Понад 400 обстрілів за два місяці – інформація з його виступу.

Тож перемир'я немає і виглядає, що Зеленський просто не знає, що з цим робити.

Загалом промова на конференції була побудована за всіма правилами, щоб зачарувати слухачів, однак уже на другий день аналітики, які читали її текст, констатували майже цілковиту відсутність пропозицій.

В одному місці український президент, мабуть, хотів сказати про недосконалу архітектуру світової безпеки, але несподівано з чарівною посмішкою заявив про недосконалу архітектуру світу.

Контраверсійність цих слів ще варто оцінити, бо виглядало так, ніби Зеленський підтримує перегляд кордонів.

Це було тим більше дивно, бо президент України, яку атакувала Росія, жодного разу не назвав Росію агресором.

Можливо ми вже наперед погоджуємось з втратою територій?.

Наступне після виступу інтерв'ю CNN у режимі ток-шоу у тісному приміщенні мало показати ажіотаж, який викликає персона Зеленського.

Однак і тут були проблеми зі змістом.

Напевне, журналіст Крістіан Аманпур була дещо шокована заявою глави держави, що він не думає стратегічно через брак часу.

Адже не часто зустрінеш президентів, які з дитячою безпосередністю говорять про відсутність стратегії.

Але ще більше можуть бути шоковані виборці Зеленського, адже їхній обранець зізнався іноземній журналістці, що за свої 5 років каденції розраховує закінчити війну.

Вам не почулося – Зеленський вже не вважає, що для припинення війни потрібно просто перестати стріляти, як він говорив про це рік тому.

Тож якщо за 9 місяців його роботи ви не отримали бажаного миру, налаштуйтесь на довго – залишилось ще 4 роки і 3 місяці.

На жаль, мюнхенський візит Зеленського не минувся без скандалу – шостий президент України страшенно комплексував через можливу присутність у залі п'ятого президента.

На вході наполегливо попросили не пускати Петра Порошенка до зали, де виступав Володимир Зеленський.

Зате Зеленського чомусь не налякала присутність в залі Сергія Лаврова.

Треба віддати належне Порошенку, який трохи послухавши сором'язливого візаві через навушники, спокійно вийшов на вулицю давати інтерв'ю, напевно так і не почувши нічого цікавого.

В повітрі ж зависло питання: чому через 9 місяців після завершення виборчої кампанії Зеленський все ще остерігається свого опонента? Невже і досі комплексує та сумнівається, що він президент?.

Дивіться також: Участь Президента України Володимира Зеленського у панелі "Townhall on Ukraine" в рамках Мюнхенської конференції з питань безпеки.

Источник материала
Поделиться сюжетом