Аваков уточнив ідею Зеленського про патрулювання виборів в ОРДЛО: Бойовики допускатися не будуть
Аваков уточнив ідею Зеленського про патрулювання виборів в ОРДЛО: Бойовики допускатися не будуть

Аваков уточнив ідею Зеленського про патрулювання виборів в ОРДЛО: Бойовики допускатися не будуть

ins{.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, роз'яснюючи ідею президента України Володимира Зеленського про патрулювання ситуації в разі виборів у ОРДЛО, виключив можливість залучення до цього процесу злочинців і бойовиків, які вбивали українських солдатів на Донбасі.

Відповідну заяву Аваков зробив в ефірі програми "Свобода слова", повідомляє "Укрінформ".

"Ми виходимо з того, що українська поліція, МВС України, українська юстиція перебуватимуть там у повній відповідності з законом: поліцейські в повному озброєнні, вони будуть ключовими гравцями на цьому полі.

Але, поважаючи перехідний період і страхи територіальних громад, ми готові допустити у спільному патрулюванні людей, яких делегують ці нові громади.

Ті люди, які мають відношення до злочинів, ті люди, які стріляли в наших солдатів, вони жодним чином не братимуть участі у такого роду групах, це предмет нашої принципової позиції", - сказав Аваков.

Пославшись на досвід Слов'янська та Краматорська, міністр припустив, що бойовики і злочинці повинні будуть залишити Донбас разом з окупаційними військами.

Їхні злочини розслідуватимуться за українськими законами, в межах слідчих органів, які будуть підлеглими по вертикалі українському МВС.

Аваков наголосив, що про спільне патрулювання кордонів не йдеться – Україна бажає контролювати свій держкордон і не потребує жодних помічників або порадників.

Раніше президент Володимир Зеленський під час виступу на "Українському ланчі" у Мюнхені заявив, що ситуацію в Донбасі в разі підготовки місцевих виборів можуть контролювати спільні патрулі українського МВС, представників тимчасово окупованих територій і ОБСЄ.

Теги по теме
Донбасс Боевики Арсен Аваков
Источник материала
Поделиться сюжетом