Експрацівник спецпідрозділу "Омега" підозрюється у вбивстві учасника Революції Гідності
Експрацівник спецпідрозділу "Омега" підозрюється у вбивстві учасника Революції Гідності

Експрацівник спецпідрозділу "Омега" підозрюється у вбивстві учасника Революції Гідності

18 лютого.

Колишньому працівнику спецпідрозділу "Омега" внутрішніх військ МВС України повідомили про підозру в замаху на вбивство протестувальника та умисне вбивство учасника акцій масових протестів під час Революції Гідності.

Про це УНН повідомили у пресслужбі Офіса Генерального прокурора.

"За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора 17 лютого 2020 року повідомлено про підозру колишньому працівнику внутрішніх військ МВС України, а саме спецпідрозділу "Омега", у перевищенні влади та службових повноважень, а також замаху на умисне вбивство та вбивство", - йдеться в повідомлені.

За версією слідства, вказана особа підозрюється у вчиненні замаху на умисне вбивство протестувальника та умисне вбивство учасника акцій масових протестів впродовж 20 лютого 2014 року на вул.

Інститутській в м.

За даними слідства, зазначені злочини він скоїв способом, небезпечним для життя багатьох осіб та за попередньою змовою групою осіб із числа колишніх працівників РСП ПМОП "Беркут", підпорядкованого ГУ МВС України в м.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

В Офісі Генпрокурора нагадали, що Департамент процесуального керівництва у кримінальних провадженнях про злочини, вчинені у зв’язку із масовими протестами у 2013 – 2014 роках, Офісу Генерального прокурора здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактами незаконного перешкоджання проведенню мітингів та зборів упродовж листопада 2013 року - лютого 2014 року на Майдані Незалежності в м.

Києві, перевищення службових повноважень працівниками правоохоронних органів при застосуванні фізичної сили та спеціальних засобів до громадян, організації умисних вбивств протестувальників та іншої злочинної протидії протестним акціям.

Досудове розслідування у цьому провадженні проводиться слідчими ДБР.

Теги по теме
Майдан
Источник материала
Поделиться сюжетом