У Львові Національна спілка художників програла позов до видання Zaxid.net
У Львові Національна спілка художників програла позов до видання Zaxid.net

У Львові Національна спілка художників програла позов до видання Zaxid.net

Про це повідомляє Zaxid.

Позов стосувався статті «Зовсім нехудожня історія», опублікованій у травні 2017 року після виключення з львівської спілки п'ятьох митців, які намагалися з'ясувати, що сталося із нерухомістю НСХУ у Львові.

«Виявилось, що митців виключили з порушенням процедури, а низка будівель, які належали спілці художників під керівництвом Олега Микити поступово перейшла у приватну власність (у цьому переліку були майстерні художників у Стрийському парку та зруйнований будинок на пл.

Міцкевича, 9 у центрі Львова)», – йдеться в повідомленні.

Керівництво спілки художників пояснювало, що з 2008 року майно львівської обласної організації НСХУ передано в управління компанії «Акрополь».

«Втім виявилось, що низка будівель НСХУ насправді виявились переданими у приватну власність кількох компаній.

Попри те, що ця інформація підтверджувалася офіційними даними з держреєстру прав на нерухоме майно, юристи НСХУ подали позов до суду, вимагаючи спростувати публікацію», – зазначається в повідомленні.

Судові засідання в цій справі тривали понад два роки.

У жовтні 2018 року Галицький районний суд Львова задовольнив вимоги НСХУ, зобов'язавши редакцію спростувати інформацію про втрату спілкою низки будівель, однак колегія суддів Львівського апеляційного суду в лютому 2020 року повністю відкинула звинувачення у неправдивості інформації.

net (медіахолдинг «Люкс») повідомила про спроби представниками різних громадських організацій потрапити до редакції.

Співвласник і генеральний директор медіахолдингу «Люкс» («Люкс ФМ», канал «24», «Максимум ФМ») Роман Андрейко у коментарі «Детектору медіа» повідомив, що, скоріше за все, причиною пікету стали розслідування журналістів видання Zaxid.

net про діяльність ГО «Розвиток громади».

За словами пана Андрейка, представники цієї ГО вимагали зустрічі з головним редактором Zaxid.

Він додав, що редакція виклика державну службу охорони, після чого активісти залишили приміщення.

Тоді журналісти збиралися писати заяву до поліції.

У ГО «Розвиток громади» «Детектору медіа» повідомили, що представники їх організації підтримали акцію, організовану іншою ГО.

Галицький районний суд Львова 13 січня 2020 року зобов’язав Галицький районний відділ поліції Львова розпочати досудове розслідування щодо спроби представників різних організацій потрапити до редакції Zaxid.

net у грудні 2018 року.

Теги по теме
Новости Общество Суд
Источник материала
Поделиться сюжетом