Трагічна ДТП у Харкові: Зайцева та Дронов досі не виплатили компенсації потерпілим
Трагічна ДТП у Харкові: Зайцева та Дронов досі не виплатили компенсації потерпілим

Трагічна ДТП у Харкові: Зайцева та Дронов досі не виплатили компенсації потерпілим

Досі не виконано рішення суду про стягнення з Олени Зайцевої та Геннадія Дронова, засуджених у справі про ДТП у Харкові, у якій загинули шестеро людей і ще шестеро отримали травми, грошей на виплату компенсації сім’ям загиблих та потерпілим.

Про це кореспонденту Укрінформу розказала адвокат потерпілих Лариса Матвеєва.

"Рішення суду першої інстанції щодо стягнення з засуджених грошових коштів у якості компенсації сім’ям загиблих та потерпілим досі не виконано", - заявила Матвеєва.

За її словами, отримано відповіді на запит до установ, де зараз перебувають засуджені: "Зайцева заборонила давати будь-яку інформацію відносно того, чи вона працює та заробляє будь-які гроші, а Дронов зараз не працює, бо хворіє".

Також адвокат повідомила, що Касаційний кримінальний суд Верховного Суду задовольнив клопотання кількох потерпілих у справі брати участь 3 квітня у судовому засіданні між Касаційним кримінальним судом та Київським райсудом Харкова в режимі відеоконференції з Київського райсуду Харкова.

"Касаційний кримінальний суд задовольнив клопотання декількох потерпілих у справі про ДТП на Сумській у Харкові 18 жовтня 2017 року забезпечити проведення засідання між Касаційним кримінальним судом та Київським райсудом Харкова в режимі відеоконференції.

Усього 12 потерпілих, але особи тих, хто візьме участі у суді дистанційно, будуть відомі у день суду 3 квітня", - зазначила Матвеєва.

За її словами, клопотання пов'язане, у тому числі, із фінансовим становищем потерпілих.

Позашляховик Lexus зіткнувся із Volkswagen, після чого Lexus викинуло на тротуар, де стояла група людей.

Від удару загинуло шість осіб, ще шестеро постраждали.

За кермом авто була 20-річна студентка Олена Зайцева, яка на момент аварії перебувала під дією наркотиків.

Додамо: 26 лютого 2019 року суд виніс вирок у справі фігурантів кривавої ДТП із шістьма жертвами – Олені Зайцевій та Геннадію Дронову.

Їм призначили по 10 років позбавлення волі із забороною керувати транспортними засобами терміном на три роки.

Источник материала
Поделиться сюжетом