Президент ветував "маржу Холодова"
Президент ветував "маржу Холодова"

Президент ветував "маржу Холодова"

17:38, 19 лютого 2020.

Фінанси.

15.

Схвалена комітетом Верховної Ради поправка, за даними журналістів, була прийнята в інтересах заступника голови згаданого парламентського комітету Андрія Холодова.

Поправка встановлює фіксовану маржу націнки для продавців сигарет / фото УНІАН.

Президент України Володимир Зеленський ветував закон №1049 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування".

Про це повідомляє Офіційний портал Верховної Ради.

Як свідчить сайт ВР, 19 лютого президент повернув закон з своїми пропозиціями.

Як пізніше з’ясували журналісти, поправку було прийнято в інтересах заступника голови згаданого парламентського комітету Андрія Холодова, який опосередковано контролює велику мережу роздрібного продажу сигарет.

У грудні 2019 року Національне антикорупційне бюро України відкрило провадження щодо Холодова за підозрою у перевищенні владних повноважень.

Цього тижня Міністерство фінансів закликало Президента накласти вето на згаданий закон №1049: "Повідомляємо, що Міністерство фінансів дійшло висновку щодо доцільності запропонувати президентові України застосувати до зазначеного закону право вето та повернути його до Верховної Ради України з пропозицією виключити з тексту пункт 2 розділу ІІ "Прикінцевих і перехідних положень" (норми, щодо регулювання ціноутворення під час реалізації тютюнових виробів)".

Одна з основних асоціацій іноземних інвесторів України - Європейська Бізнес Асоціація - також звернулася до Президента України з пропозицією накласти вето на даний закон.

- Ми були неприємно вражені тим, що важливі для цілої галузі регуляторні зміни ухвалюються без попереднього обговорення з представниками галузі та "маскуються" шляхом включення їх до законопроектів з абсолютно інших питань - заявили в Європейській Бізнес Асоціації.

Скандальний закон призвів до повномасштабної кризи на тютюновому ринку.

Чотири тютюнові компанії, які входять до десятки найбільших платників податків України, були змушені різко скоротити виробництво і відкликати вже замовлені акцизні марки на сотні мільйонів гривень.

А компанія British American Tobacco навіть зупинила свою фабрику в Прилуках.

Источник материала
Поделиться сюжетом