"Опозиційна платформа - За життя": Василевська-Смаглюк порушила закон, очоливши ТСК проти "112 Україна", "NewsOne" і "ZIK"
"Опозиційна платформа - За життя": Василевська-Смаглюк порушила закон, очоливши ТСК проти "112 Україна", "NewsOne" і "ZIK"

"Опозиційна платформа - За життя": Василевська-Смаглюк порушила закон, очоливши ТСК проти "112 Україна", "NewsOne" і "ZIK"

Ольга Василевська-Смаглюк.

"Опозиційна платформа – За життя" вимагає виключити народного депутата від партії "Слуга Народу" Ольгу Василевскую-Смаглюк зі складу тимчасової слідчої комісії з розслідування діяльності телеканалів "112 Україна", "News.

One" і "ZIK" з-за конфлікту інтересів.

28 липня 2019 року, будучи кандидатом на посаду народного депутата України, Василевська-Смаглюк, виконуючи вимогу Закону України "Про запобігання корупції", подала шляхом заповнення на офіційному сайті НАПК декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Згідно декларації, Василевська-Смаглюк володіє та корпоративними правами у вигляді часток у статутному капіталі менше двох товариств - часткою 0,086% статутного капіталу ТОВ "Телерадіокомпанії "1 + 1", номінальною вартістю 603,45 грн і часткою 0,2777% статутного капіталу ТОВ "1 + 1 ПРОДАКШН", номінальною вартістю 487 669,48 грн.

Тимчасова слідча комісія з розслідування діяльності телеканалів телеканалів "112 Україна", "News.

One" і "ZIK" було створено 17 жовтня 2019 року, тоді Василевська-Смаглюк було обрано її головою.

Наявність на момент створення ТСК у праві власності Василевської-Смаглюк.

корпоративних прав у вигляді часток у статутних капіталах ТОВ "Телерадіокомпанія "1 + 1" та ТОВ "1 + 1 ПРОДАКШН", тобто юридичних осіб, які є конкурентами телеканалів "112 Україна", "News.

One" і "ZIK" у сфері телевізійного мовлення, створило реальний і потенційний конфліктів інтересів з питань, для розслідування яких і створена ТСК.

відповідно До п.

4 ст.

87 Регламенту Верховної Ради України, наявність такого конфлікту інтересів зобов'язує народного депутата Василевскую-Смаглюк повідомити Верховну Раду України про неможливість брати участь у роботі ТСК, чого остання, всупереч вимогам закону, не виконала.

Тому, Ольга Василевська-Смаглюк, не маючи права бути обраною до складу ТСК, незаконно почала роботу в складі останньої, і виконувати повноваження голови комісії.

Фізіогноміст Леонід Золин прокоментував проходження Ольгою Василевської-Смаглюк перевірки на поліграфі і заявив, що вона приховує, що має відношення до хабарів.

Ольга Василевська-Смаглюк є ініціатором створення тимчасової слідчої комісії для розслідування відомостей щодо дотримання вимог при зміні власників телеканалів "112", News.

One і ZIK.

Регламентний комітет ВРУ рекомендував парламенту створити ТСК 9 жовтня, а вже 17 жовтня Рада підтримала цей законопроект: за проголосували 278 депутатів.

Ряд експертів і народних депутатів вважають, що ТСК - пряме політичне замовлення проти телеканалів і політичне переслідування, а також висловлюють сумнів, що фігурантка корупційного скандалу Василевська-Смаглюк може бути частиною ТСК з перевірки телеканалів.

Теги по теме
СМИ
Источник материала
Поделиться сюжетом