Сильний сніг, дощ та штормовий вітер: якою буде погода на початку тижня
Сильний сніг, дощ та штормовий вітер: якою буде погода на початку тижня

Сильний сніг, дощ та штормовий вітер: якою буде погода на початку тижня

Циклон Xanthippe зумовлюватиме в неділю, 23 лютого, складну погоду в зоні свого впливу, його атмосферний фронт досягне України, куди принесе опади та сильний вітер.

Як передає НАРОДНА ПРАВДА, про це на своїй сторінці у Facebook написала українська синоптикиня Наталка Діденко.

Loading...

За прогнозом Діденко, дощ, місцями з мокрим снігом, пройде 23-го лютого у більшості областей, окрім південних областей країни.

“Вітер західного напрямку розкрутиться до штормових поривів, може рвонути до 15-20 м/с і вище, у Карпатах до 30 м/с.

Температура повітря очікується в межах +3+9 градусів з подальшим зниженням у понеділок до +2+5 градусів”, – написала Діденко і особливо попередила про небезпеку перебування під деревами, білбордами, хиткими конструкціями.

Також синоптикиня звернула увагу, що над Німеччиною формується циклон Yulia, який активізується повною мірою у понеділок, 24 лютого, саме над Україною: очікуються значні опади у вигляді мокрого снігу та дощу, сильний, штормовий вітер із швидкістю 22-28 м/с, а в Карпатах навіть до 40 м/с.

“На фоні таких передвесняних мінливих синоптичних ситуацій, коли руки в боки ставлять по черзі то Юлія, то Ксантиппа, нам, звичайним метеопатам, залишається лише пити знеболюючі та судиностабілізуючі.

Ну, в крайньому випадку одягати вночі теплу шапку на голову чи хустку.

Тут головне – не налякати кота зовнішнім виглядом”, – зазначила Діденко.

Також синоптики попередили, що у понеділок, 24 лютого, Україну накриє справжній ураган, в результаті чого посилиться вітер і почнеться снігопад.

За словами синоптиків, виною цьому циклон “Юлія”, який сформувався у відкритих водах Атлантики на захід від Ірландії і за добу добереться до заходу нашої країни.

Незважаючи на думку деяких погодних експертів про можливий реванш зими навесні з небувалими морозами і снігопадами, синоптики прогнозують прихід рекордно теплої весни вже з перших днів березня.

Теги по теме
прогноз погоды Народная Правда снег
Источник материала
Поделиться сюжетом