Нардеп заявляє, що українців будуть перевіряти на коронавірус російськими тест-системами
Нардеп заявляє, що українців будуть перевіряти на коронавірус російськими тест-системами

Нардеп заявляє, що українців будуть перевіряти на коронавірус російськими тест-системами

ins{.

Народний депутат від фракції "Голос" Олександра Устінова заявила, що в Україні для тестів на коронавірус збираються застосовувати тест-системи російського походження.

Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook.

За її словами, в рішенні РНБО про коронавирусе навмисне зробили помилки у назві компанії, яка збирається закуповувати тест-системи, і прізвища керівника, щоб їх неможливо було знайти.

"Замість "Диаген" написали "Діоген", а замість Яриша - Ярош.

Це було зроблено, щоб ніхто не міг знайти компанію, яка буде виробляти нібито вітчизняні тест-системи для діагностики коронавіруса", - повідомила Устинова.

Вона також заявила, що офіційна особа компанії, Олександр Коляда, "лише ширма", а компанією "Диаген" володіє компанія "Редвуд ЛТД", яка була створена кілька років тому.

"Вона зареєстрована на підставну особу, вірніше, "довірена" особа - колишнього директора юридичного департаменту російської компанії "Евросеть" Тетяни Звездогляд", - додала нардеп.

За інформацією Устинової, справжні бенефіціари з Росії вже з понеділка перебувають в Україні.

"Не дарма ж колишнього соратника Азарова, Олексія Соловйова, призначили заступником секретаря РНБО, який зараз займається цим питанням", - повідомила депутат.

За її словами, в лікарні та регіони вже відправили лист від компанії, в якому йдеться про готовність продавати тест-системи по 6 тис.

грн, плюс реагенти російського походження "Риверта-Д" і "РИБО-викл", виробництва компанії Ampli.

Sens, РФ.

Олександра Устінова підкреслила, що тест-системи не були випробувані на інфікованих пацієнтах, оскільки їх в Україні немає, а іноземні партнери не надали зразки.

"Отже, нам під виглядом українського виробника намагаються втюхати нікому невідомі і не протестовані системи російського походження, від компанії, яка ніколи таким не займалась і має російський слід.

Втюхує нам все це новий заступник секретаря РНБО Олексій Соловйов, якого коли-то Азаров особисто грамоти давав", - підсумувала парламентарій.

Теги по теме
Украина Коронавирус Россия
Источник материала
Поделиться сюжетом