Справа Шеремета: матеріали понад 500 негласних слідчих дій розсекретять
Справа Шеремета: матеріали понад 500 негласних слідчих дій розсекретять

Справа Шеремета: матеріали понад 500 негласних слідчих дій розсекретять

26 лютого.

У справі вбивства Павла Шеремета триває процес розсекречення матеріалів понад 500 негласних слідчих дій.

Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу Національної поліції України.

“У зв’язку з підвищеною увагою суспільства та з метою повного і прозорого процесу розслідування резонансного злочину слідчі НПУ постійно інформують про хід розслідування вбивства Павла Шеремета: нині триває процес розсекречення матеріалів (понад 500 —ред.) негласних слідчих (розшукових) дій та проводиться 32 судові експертизи”, — йдеться в повідомленні.

Також, правоохоронці заявляють, що попри публічні заяви сторони захисту у ЗМІ про готовність їхніх підзахисних сприяти встановленню істини у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета, насправді підозрювані відмовляють органу досудового розслідування в участі у таких слідчих діях.

Таким чином процес проведення слідчих дій ускладнюється.

“Насамперед йдеться про відмову Яни Дугарь від дачі показів у ході допиту як підозрюваної та проведення низки експертиз: почеркознавчої, судово-психіатричної”, — зазначається в повідомленні.

Окрім того, повідомляється, що інші підозрювані: Андрій Антоненко відмовився від проведення слідчого експерименту та дачі показів у ході допиту, а Юлія Кузьменко — від проходження судово-медичної й габітоскопічної експертиз.

Окрім того, і Андрій Антоненко, і Юлія Кузьменко відмовилися від одночасного допиту.

“Водночас представники групи слідчих ГСУ НПУ звертають увагу, що усі троє підозрюваних відмовилися від проходження інтерв’ювання з використанням поліграфа (при цьому Яна Дугарь раніше брала участь у такому дослідженні, ініційованому стороною захисту, а Юлія Кузьменко давала згоду на його проведення)”, — йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, правоохоронці назвали підозрюваних у вбивстві Павла Шеремета: Яна Дугарь, Андрій Антоненко, подружжя Інна та Владислав Грищенки, Юлія Кузьменко.

В результаті вибуху загинув відомий журналіст Павло Шеремет.

Теги по теме
Украина полиция Убийство
Источник материала
Поделиться сюжетом