«Український кіберальянс» припиняє співпрацю з держструктурами України
«Український кіберальянс» припиняє співпрацю з держструктурами України

«Український кіберальянс» припиняє співпрацю з держструктурами України

Про це члени ГО повідомили 26 лютого на пресконференції.

«Ми припиняємо будь-яку діяльність, що передбачає співробітництво з державними та правоохоронними органами України.

Звісно, це означає, що ми припиняємо будь-яку діяльність стосовно країни-агресора також», – сказав голова «Українського кіберальянсу» Артем Карпинський.

Зокрема, співробітництво припиняють у рамках акцій #FRD (F*ck responsible disclosure) та #паровозикоблачко.

Інший член ГО Андрій Перевезій заявив, що «Український кіберальянс» чекає на вибачення від правоохоронців.

Він розповів, що ціллю ГО є допомога державі, відродження і створення кібербезпеки на рівні держави: «Якщо за це нас пробують звинуватити та заарештувати – мабуть, наша допомога не потрібна».

Крім того, член «Українського кіберальянсу» Андрій Баранович (відомий як Шон Таунсенд) сказав, що під час обшуку в нього вилучили частину техніки.

Пан Перевезій додав, що правоохоронці перерізали інтернет-кабель у нього вдома.

Представник Адвокатського об’єднання Barristers Андрій Левковець, своєю чергою, повідомив, що орієнтовну вартість вилученої техніки наразі встановлюють.

Крім того, захист звертатиметься до суду з проханням повернути вилучене майно, а також – до Державного бюро розслідувань зі скаргою на дії правоохоронців, зокрема – «перевищення влади та службових повноважень відповідними працівниками Нацполіції».

Обшуки проходили за п’ятьма адресами, у трьох осіб – Андрія Барановича (відомого як Шон Таунсенд), Олександра Галущенка та Андрія Перевезія.

Слідчі дії проходили в рамках кримінального провадження за ч.

2 ст.

361 (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку) Кримінального Кодексу України, яке 17 жовтня 2019 року порушив Малиновський відділ поліції в Одесі.

Правоохоронці розслідують інцидент від 16 жовтня 2019 року, коли на табло «Міжнародного аеропорту Одеса» з’явилося фото дівчини з написом «Fuck you Greta».

«Український кіберальянс» вважає обшуки політичним тиском на активістів.

Прессекретарка СБУ Олена Гітлянська та речник Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко відкинули закиди про політичний тиск.

Теги по теме
Новости Общество
Источник материала
Поделиться сюжетом