Через нові факти у справі Гандзюк провели обшуки і оголосили підозри
Через нові факти у справі Гандзюк провели обшуки і оголосили підозри

Через нові факти у справі Гандзюк провели обшуки і оголосили підозри

27 лютого.

Правоохоронці провели 10 обшуків та оголосили нові підозри фігурантам справи про діяльність злочинної організації на Херсонщині, зокрема - колишньому помічнику народного депутата попередніх скликань Ігорю Павловському.

Зазначені слідчі і процесуальні дії відбулися за нововиявленими обставинами у провадженнях за фактом нападу на херсонську активістку Катерину Гандзюк та створення злочинної організації.

Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу Офісу Генпрокурора.

Так, Офіс Генерального прокурора та прокуратура Херсонської області спільно з СБУ 26 лютого 2020 року повідомили про підозру 4-м особам, у тому числі керівнику злочинної організації, яка вчиняла у Херсонській області насильницькі дії щодо громадян та підпали їх майна з метою залякування та припинення громадської діяльності.

За версією слідства, вказані особи підозрюються у незаконному заволодінні транспортними засобами на суму близько 5 млн грн, вчиненому організованою групою та поєднаному з насильством, небезпечним для життя чи здоров'я потерпілого (ч.

3 ст.

289 КК України).

Також проведено 10 обшуків за місцями проживання фігурантів і можливого зберігання речових доказів.

Зазначені слідчі і процесуальні дії відбулися за нововиявленими обставинами у провадженнях за фактом нападу на Катерину Гандзюк та створення вказаної злочинної організації, в яких прокурори Офісу Генпрокурора здійснюють процесуальне керівництво, і є продовженням спільної спецоперації за участі Офісу Генпрокурора, СБУ і Нацполіції 20 січня 2020 року з метою припинення діяльності злочинної організації.

Зокрема повідомлено про підозру керівнику злочинної організації - колишньому помічнику народного депутата України попередніх скликань, який наразі перебуває під вартою.

Також повідомлено про підозру і обрано запобіжні заходи іншим співучасникам.

Окрім того, 26 лютого 2020 року суд дозволив перевести до установи попереднього ув’язнення в місті Києві окремих співучасників нападу на Катерину Гандзюк, які відбувають покарання відповідно до вироку Покровського райсуду Дніпропетровської області від 6 червня 2019 року, для участі у слідчих та процесуальних діях.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны