Вакарчук отримав гонорари за концерти "Океану Ельзи" від швейцарської компанії, якою керує росіянка, - Портнов
Вакарчук отримав гонорари за концерти "Океану Ельзи" від швейцарської компанії, якою керує росіянка, - Портнов

Вакарчук отримав гонорари за концерти "Океану Ельзи" від швейцарської компанії, якою керує росіянка, - Портнов

ins{.

Лідер групи "Океан Ельзи", народний депутат і голова парламентської фракції "Голос" Святослав Вакарчук отримував гонорари за концертні виступи від швейцарської компанії Amber Production, якою керує громадянка Росії Юлія Актанка.

Про це заявив юрист Андрій Портнов на своєму офіційному сайті, пише "Страна.

"Вакарчук подав звіт в Національне агентство з запобігання корупції (НАПК) і вказав, що отримав від швейцарської компанії, яка наймала його на ці концерти 12 млн 900 тис.

Я вирішив перевірити, що це за швейцарська компанія.

ins{.

Виявилося, що, швейцарська компанія Amber Production, якою керує громадянка Російської Федерації Юлія Актанка, була зареєстрована в жовтні 2016 року.

Але якось так вийшло, що Вакарчука вона (компанія) найняла на концерти в травні 2016 року, за півроку до створення самої компанії", - заявив Портнов.

Компанія Amber Production була створена 7 жовтня 2016 року.

Однак ще до цього вона примудрялася організовувати виступ Вакарчука та музичної групи "Океан Ельзи".

Наприклад такі концерти, як 1 червня 2016 року - в Єревані (Вірменія), 10 вересня 2016 року - в Кишиневі (Молдова), 3 вересня 2016 року - в Баку (Азербайджан), пройшли ще до утворення компанії.

Уточнюється, що голова правління компанія Amber Production Юлія Актанка проживала, отримувала освіту і працювала в Російській Федерації.

У 1991 році вона закінчила юридичний факультет Воронезького державного університету, понад 15 років працювала в якості юриста в Російській Федерації, представляючи банки, комерційні спільноти, участовала в міжнародних проектах розвитку.

У 2007 році переїхала до Німеччини, де працювала юрістконсультом в міжнародних компанияхи проектах.

17 лютого Портнов засумнівався у правдивості інформації, що стосується сплати податків Вакарчуком.

Також юрист закликав правоохоронні та фіскальні органи ретельно вивчити причини сплати податків за чотирирічну концертну діяльність артиста лише в 2020 році.

Теги по теме
Святослав Вакарчук
Источник материала
Поделиться сюжетом