Галузь відновлюваної енергетики в Україні створила більше 50 тисяч робочих місць
Галузь відновлюваної енергетики в Україні створила більше 50 тисяч робочих місць

Галузь відновлюваної енергетики в Україні створила більше 50 тисяч робочих місць

ВДЕ - єдина прозора галузь енергетики, позбавлена корупційних ризиків, на відміну від традиційної енергетики.

В ній можна легко простежити хто, як і скільки сплачує податків.

Такі тези озвучив керуючий партнер ТОВ «Ренджи Девелопмент» Нарек Арутюнян під час свого виступу на Ukrainian Energy Forum.

Коментуючи ситуацію щодо пропозицій Мінекоенерго по зниженню «зеленого» тарифу, він зазначив, що у більшості гравців є вкладення, які вони хочуть повернути та не хочуть змін правил гри.

«Коли сьогодні всі говорять про вкладення в балансуючі потужності, energy storage – це все суміжні галузі, в сторону яких ми, інвестори, вірогідно, подивимось в першу чергу.

Я просто дивуюсь оптимізму, який зараз є у Мінекоенерго, Укренерго та інших! Вони говорять, що зараз ми створимо умови для інвестування і до нас прийдуть інвестори.

Як?! Якщо ті ж самі інвестори, що зараз зайшли в робочу систему, не знають що буде з ними за 6 місяців?», - коментує Арутюнян.

Відновлювану енергетику розглядають як окремий сегмент, але це не зовсім так.

При створенні галузі утворилось багато суміжних сегментів.

Пан Арутюнян зазначив: «Ми створили запит і можливість купувати трансформатори, металоконструкції, електрообладнання, кабельну продукцію, які до цього виготовлялись в Україні в мінімальних обсягах.

І кабельну продукцію, яка, до речі, виготовлялась в Україні в малих обсягах.

Всі кабельні заводи зараз підучились, збільшили обсяги виробництва, почали виготовляти нові види продукції і тепер ми стоїмо до них в черзі.

А ще будівельники.

В усіх областях країни є багато будівельників, які виконують цю роботу.

За різними підрахунками це більше 50 тисяч людей, що працюють в галузі.» Він також наголосив, що галузь ВДЕ позбавлена корупційних ризиків на відміну від традиційної енергетики: «Це єдина прозора галузь енергетики, де можна легко простежити хто, як і скільки сплачує податків.

Оскільки це ліцензована діяльність і ми маємо чітко встановлений тариф.».

Источник материала
Поделиться сюжетом