У Білорусі знімають сьомий сезон серіалу «Свати»
У Білорусі знімають сьомий сезон серіалу «Свати»

У Білорусі знімають сьомий сезон серіалу «Свати»

Про це повідомляє «Комсомольская правда.

Як повідомив виданню режисер Андрій Яковлев, матеріал, який було відзнято у 2017 році, використовувати у новому сезоні серіалу не будуть, все зніматимуть наново.

Зйомки 7-го сезону «Сватів» поновились 28 січня 2020 року під Мінськом, у селі Дулічі - у тому ж будинку, де серіал знімали три роки тому.

Зазначається, що власники будинку чекали на знімальну групу ще у 2018 році, проте зйомки весь час переносили.

29 листопада 2017 року Держкіно скасувало державну реєстрацію та визнало недійсними прокатні посвідчення на всі сезони серіалу «Свати».

Наприкінці 2017 року ТРК «Студія 1+1» оскаржила в суді внесення Добронравова до Переліку осіб, що створюють загрозу національній безпеці.

ТОВ «Кіноквартал» також оскаржило в суді заборону трансляції серіалу «Свати» та внесення Федора Добронравова до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці України.

Відповідачами виступали Служба безпеки України, Міністерство культури України і Державне агентство з питань кіно.

17 січня 2018 року Окружний адміністративний суд міста Києва відмовився задовольнити заяву про забезпечення позову ТОВ «Кіноквартал» і зупинити дію наказу Держкіно про скасування прокатного посвідчення серіалу «Свати».

27 березня 2019 року Окружний адміністративний суд Києва скасував заборону на в’їзд актору «Сватів» Федору Добронравову та визнав протиправною заборону серіалу.

16 травня Шостий апеляційний адміністративний суд не задовольнив апеляційні скарги СБУ та Держкіно та підтвердив скасування заборони серіалу «Свати» та скасування заборони на в’їзд до України російському актору Федору Добронравову.

«1+1» одразу анонсував повернення серіалу «Свати» на екран.

Також канал звернувся до Держкіно за поновленням прокатного посвідчення на другий сезон серіалу «Свати», строк дії на який завершився.

У 2020 році СБУ підтвердила, що зняла заборону на в'їзд актору серіалу «Свати» Добронравову.

Теги по теме
Новости
Источник материала
Поделиться сюжетом