Незакодовані міжнародні версії каналів будуть доступні на супутнику два роки - «Медіа Група Україна»
Незакодовані міжнародні версії каналів будуть доступні на супутнику два роки - «Медіа Група Україна»

Незакодовані міжнародні версії каналів будуть доступні на супутнику два роки - «Медіа Група Україна»

Про це йдеться у пошіреній пресслужбою заяві «Медіа Групи Україна».

«Глава держави узгодив з представниками медіагруп, що до 16 березня 2020 року буде забезпечено запуск чотирьох незакодованих на супутнику міжнародних версій національних телеканалів.

Тобто кожна медіагрупа зробить доступною для українських глядачів на два роки міжнародну версію одного свого телеканалу, і таким чином телебачення буде доступним для глядачів на всій території України, у тому числі на окупованій, і перехід на платну модель перегляду буде плавним і комфортним для телеаудиторії», - сказано у заяві.

Зі сторони «Медіа Групи Україна» незакодованим міжнародним каналом буде вважатися «Україна 24», який запустили у 2019 році.

Він є доступним для перегляду через супутники Hot.

Bird, Astra і Eutelsat 9b.

Раніше президент України Володимир Зеленський провів зустріч із представниками чотирьох нійбільш медіагруп, які закодували сигнал своїх телеканалів на супутнику.

Сторони домовилися про запуск некодованих міжнародних версій головних каналів, розширення покриття цифровим ефірним телебаченням, запуск соціальних пакетів супутникового ТБ з мінімальною абонплатою.

В «1+1 медіа» зазначили, що міжнародна версія телеканалу «1+1» («1+1 international») та «Інтер» («Інтер+»), вже мовлять на супутнику.

Програмну сітку «1+1 international» після проведеної з президентом зустрічі планують переглянути.

Media, «1+1 медіа», «Медіа Група Україна» та «Інтер медіа груп» – закодували сигнал своїх 22 каналів на супутнику в ніч із 28 на 29 січня.

Що робити, щоб і надалі дивитись канали українських медіагруп, читайте в матеріалі «Все пропало! Українські канали кодуються на супутнику, що робити?».

21 лютого Верховна Рада підтримала запит народного депутата Миколи Задорожнього до президента України щодо запровадження мораторію на кодування українських каналів на супутнику.

Холдинги «1+1 медіа» та «Медіа Група Україна» публічно виступили проти мораторію та пояснили, чому вважають його недоцільним.

Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики обговорює можливість зобов'язати телеканали мати міжнародні версії на супутнику.

«Детектор медіа» зібрав думки експертів, як подолати негативні наслідки кодування телеканалів на супутнику.

Теги по теме
Новости Рынок
Источник материала
Поделиться сюжетом