Продовження політики русофобії приведе нинішню владу на смітник історії - Віктор Медведчук
Продовження політики русофобії приведе нинішню владу на смітник історії - Віктор Медведчук

Продовження політики русофобії приведе нинішню владу на смітник історії - Віктор Медведчук

Русофобія перетворилася на ракову пухлину української влади, заявив голова Політради партії "Опозиційна платформа – За життя", народний депутат Віктор Медведчук.

"Опитування громадської думки, проведене з 21 по 25 лютого 2020 року Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС), свідчить про те, що держава має забезпечувати російськомовним громадянам України право спілкуватися з чиновниками російською мовою по всій території України (37% респондентів) або тільки в тих областях, де населення цього бажає (31%).

Тобто сумарно 68% українців" – зазначив парламентарій.

"Що стосується викладання російською мовою у школах, 33% респондентів вважають, що держава повинна забезпечувати російськомовним громадянам України право отримувати шкільну освіту російською мовою по всій території країни, ще 40% ‒ повинна забезпечити це право в тих областях, де більшість населення цього бажає.

Загальна 73% українців виступають за право навчатися російською", – додав він.

Популярні новини зараз.

Мобільний оператор "Київстар" раптово змінив правила: що потрібно знати кожному клієнту.

У Чорнобилі знайшли те, що в будь-яку секунду може "скосити" тисячі українців.

У Львові з неволі викупили напівживого малюка, якого годували собачим кормом.

Оля Полякова в бікіні, латексі і навіть голяка, - найгарячіші фото Королеви Ночі.

Показати ще.

Медведчук підкреслив, що політика русофобії, яку проводить влада і яка спрямована на обмеження прав російськомовних громадян, проявляється не тільки на національному рівні, зачіпаючи інтереси кожного громадянина, але навіть у дрібницях.

В якості прикладу парламентарій навів рішення Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, що забороняє трансляцію російськомовних телеканалів "Єврокіно", "ТОПШОП ТБ" і "Зоопарк".

"Ці нішеві канали за визначенням не транслювали ніяких політичних та інформаційних продуктів, єдина причина їх заборони – задоволення якихось патологічних, хворобливих комплексів і травм чиновників, що не переносять російську мову", – впевнений політик.

"Русофобія перетворилася на ракову пухлину української влади.

Поглинаючи ті сили, які могли б бути спрямовані на вирішення дійсно важливих питань, знищуючи цивільний мир і згоду в країні, стаючи інструментом насильства над свободою особистості, русофобія пожирає Україну, поширюючись метастазами нетерпимості, насильства і конфліктів" – робить висновок Медведчук.

Політик переконаний, що український народ мудріший за свою владу і відчуває цю небезпеку.

"Партія "Опозиційна платформа – За життя", спираючись на думку більшості українців, закликає владу кардинально змінити державну політику щодо прав російськомовних громадян і виконати вимоги статей 10, 11, 22, 24, 53 Конституції України.

Або нинішня влада в результаті опиниться на смітнику історії, як і ті політичні сили, які за час існування української держави піднімали прапор питання боротьби з російською мовою.

Тому що український народ виніс справедливий вирок кожній з таких партій" – підсумував Віктор Медведчук.

Источник материала
Поделиться сюжетом