Антимонопольний комітет відкрив справу проти "Нафтогазу"
Антимонопольний комітет відкрив справу проти "Нафтогазу"

Антимонопольний комітет відкрив справу проти "Нафтогазу"

НАК "Нафтогаз Україна".

ins{.

Антимонопольний комітет України розпочав розгляд справи за ознаками вчинення НАК "Нафтогаз України" порушення закону "Про захист економічної конкуренції" у вигляді зловживання монопольним становищем на ринках природного газу.

Про це повідомляється на сайті АМКУ.

Зазначається, що "Нафтогаз" з 1 листопада 2018 року встановлював ціни на природний газ на рівні, який неможливо було б встановити за умов існування значної конкуренції.

Згідно положенню Кабміну про Покладання спеціальних обов'язків "Нафтогаз" продає газ постачальникам для потреб населення.

При цьому компанія встановлює на цьому сегменті ринку ціни, які базуються на ціні для промисловості, запропонованій цією ж компанією.

"Нафтогаз" встановлював для промислових споживачів ціни, які є вищими за ті, що склалися в умовах конкуренції, зокрема, за результатами електронних біржових торгів на ТБ "Українська енергетична біржа" та на європейських хабах за умовами доставки газу до кордону України (NCG), - зазначили в АМКУ.

Як повідомлялося, "Нафтогаз України" в березні 2020 року знизив ціни на природний газ для промислових споживачів та інших господарчих суб'єктів.

Теги по теме
Нафтогаз АМКУ
Источник материала
loader
loader