Ми повинні переглянути бюджет на 2020 рік – Шмигаль про плани нового Кабміну
Ми повинні переглянути бюджет на 2020 рік – Шмигаль про плани нового Кабміну

Ми повинні переглянути бюджет на 2020 рік – Шмигаль про плани нового Кабміну

Кандидат на посаду прем'єр-міністра України Денис Шмигаль під час позачергового засідання Верховної Ради розповів про плани нового Кабінету Міністрів.

"Вважаю, що ми повинні переглянути бюджет на 2020 рік, особливо в частині збільшення виплат та пенсій для простих українців.

Є видатки, які ми повинні зменшити.

Це стосується і зарплат, і премій посадовців, в тому числі міністрів нового уряду, членів низки наглядових рад та інших чиновників.

Інше термінове питання – це погашення заборгованості перед українськими шатарями.

Ми не маємо права відвертатися від людей, які щодня ризикують життям і недопустимо знищення вугільної галузі", – сказав Шмигаль.

Він додав: "Ми збережемо і будемо розвивати ті реформи і проєкти, які вже почали реалізовуватися.

Мова йде про реформу децентралізації, якою я на посаді віце-прем'єр міністра займався останні тижні і, як голова обладміністрації в Івано-Франківську останніх більше, ніж пів року.

Мова про програму "Велике будівництво", яка має зіштовхнути економіку з мертвої точки, розігріти її і дати поштовх для подолання економічної кризи, недопущення бюджетної кризи".

"Нашими пріоритетами залишається все, що 29 серпня 19-го року було озвучено президентом під час призначення попереднього уряду, але не доведено до кінця.

Це продовження децентралізації, створення сприятливого інвестиційного клімату, здобуття енергоефективності, розбудова промисловості, аграрного сектору та інфраструктури.

Покращення якості медицини та освіти.

І найважливіше – зміцнення національної безпеки та оборони, завершення війни на Донбасі і повернення анексованого Криму", – наголосив майбутній прем'єр-міністр.

Повне відео дивіться за посиланням:.

Його місце займе нинішній віцепрем'єр-міністр – міністр розвитку громад і територій Денис Шмигаль.

Источник материала
loader
loader