/https%3A%2F%2Fnarodna-pravda.ua%2Fwp-content%2Fuploads%2F2020%2F03%2F1-528001-oMQh3BXq.jpg)
Маленькі хитрощі приготування смачного салату «Цезар»
Чезаре (Цезар) Кардіні, який володів у період «сухого закону» мережею ресторанів в Мексиці і на швидку руку приготував салат, не міг навіть уявити, що його винахід стане таким популярним.
Loading...
Блюдо, яке отримало назву салат «Цезар», Чезаре Кардіні приготував з продуктів, які залишалися на кухні: листя салату, крутонів, сиру пармезан і соусу.
Однією з причин, за якими цезар став користуватися величезною популярністю, є можливість приготувати смачну страву дуже швидко і недорого.
Безсумнівною перевагою можна назвати можливість, використовуючи класичний рецепт Цезаря в якості основи, створювати свої варіанти прославленої страви.
Дізнатися класичний рецепт Цезаря дуже просто.
Достатньо відвідати сторінку blog.
ua/salat-tsezar-klasychnyj-retsept-kilka-kulinarnyh-hytroshhiv/ кулінарного блогу компанії «Метро».
Нюанси приготування класичного салату «Цезар».
Салат «Цезар» користується популярністю в різних країнах світу, причому кулінари різних країн використовують продукти своєї країни.
Наприклад, в Бангкоку в соус додають ананасовий сік, курячу грудку маринують в каррі і обов’язковим інгредієнтом страви є авокадо.
Які б складові не входили в салат, поєднання продуктів повинні бути ідеальними, що можливо при дотриманні наступних умов:.
соус повинен бути кисло-солодким;.
листя салату повинні бути свіжими і хрусткими;.
сир повинен бути терпким;.
оливкова олія повинна бути якісною.
Блюдо з куркою можна смачно приготувати вдома, використовуючи класичний рецепт салату цезар та власну фантазію.
Що може входити в салат Цезар.
Існує три основних правила вдалого салату:.
поєднання продуктів повинно бути грамотним (якщо готується класичний варіант, то нічого вигадувати не потрібно, все строго за рецептом);.
заправка повинна бути апетитною;.
продукти повинні бути нарізані красиво.
Використовувати дані правила варто і при створенні власного рецепту Цезар, для приготування якого можна використовувати:.
бекон, шинку, індичку, курку;.
оселедець, філе судака, тунця, м’ясо краба, креветки, анчоуси, лосося;.
сир різних сортів;.
грецькі горіхи;.
картопля, цибуля, помідори, огірки, кукурудзу, солодкий перець;.
оливки, ананаси, апельсини;.
майонез, сметану, соєвий соус, вершки з гірчицею.
Комбінуючи продукти, слід пам’ятати, що салат повинен бути не тільки оригінальним, але і смачним.
Секрети смачного салату Цезар.
Одним з головних елементів салату є заправка або соус.
Існує кілька секретів, які допоможуть зробити соус по справжньому смачним:.
соус повинен бути насиченим, для чого в нього можна додати свіжу або сушену зелень.
Слід пам’ятати, що перед заправкою соус слід збовтати;.
листя салату необхідно обсушити рушником, щоб на дні тарілки не було води;.
крутонами з білого хліба краще приготувати самостійно, підсушити або обсмажити шматочки до золотистої скоринки (всередині крутон повинні бути м’якими);.
сир обов’язково повинен бути твердим.
За класичним рецептом використовується пармезан, але допускаються і сири інших сортів.
До числа простих рецептів приготування соусів для Цезар слід віднести сметанний, для приготування якого досить склянки сметани, чайної ложки гірчиці, 2-3 розмелених зубчиків часнику.
Сметанний соус можна також використовувати для інших салатів та м’ясних страв.
Салат «Цезар», який завжди вражає дивовижним поєднанням різних смаків, можна швидко приготувати вдома, наприклад, до сніданку.

