У Конго успішно вилікували останнього хворого на вірус Ебола
У Конго успішно вилікували останнього хворого на вірус Ебола

У Конго успішно вилікували останнього хворого на вірус Ебола

Лікарі вітають останню пацієнтку, вилікувану від вірусу Еболи в Конго.

ins{.

В центральній Африці, в Демократичній Республіці Конго лікарі успішно вилікували хворих на вірус Ебола – остання хвора була виписана з медичного центру в місті Бені 3 березня.

Про це повідомляється в Twitter-акаунтів Всесвітньої організації охорони здоров'я, ООН.

"Доктор Кейта, галузевий координатор ВООЗ в Бені, вітає Масіко Мухасо - останню пацієнтку, яка залишила лікувальний центр Еболи, а також наші команди ВООЗ, міністерство охорони здоров'я Конго, партнерів, включаючи Шеха Фаріда Рахата (активіст – ред.) і місію ЮНІСЕФ в Конго, місцеву владу Бені, яка допомагала досягти такого результату", - повідомили в представництві місії ВООЗ в африканському регіоні.

Dr Keïta, @WHO #Beni Field Coordinator, congratulates the last patient to leave the #Ebola treatment centre, Masiko Muhaso, our WHO teams, @Min.

SanteRDC & partners including @MSFRDC, @UNICEFDRC, Beni local authorities & the people of Beni who helped achieve this result.

WHO African Region (@WHOAFRO) March 3, 2020.

Остання пацієнтка була виписана з лікарні 3 березня.

І хоча їй дозволено було залишити медичний заклад, 46 осіб, з якими вона спілкувалася, досі перебувають під наглядом лікарів, повідомляє прес-служба ВООЗ.

Організація Об'єднаних Націй 5 березня в Twitter опублікувала відео, як місцеві лікарі святкують одужання останньої пацієнтки від Еболи.

The last Ebola patient has been discharged from a treatment centre in the Democratic Republic of the Congo.

A 42-day countdown has begun to declare the end of the world's second-deadliest Ebola epidemic.

co/inNZYioo7H pic.

United Nations (@UN) March 4, 2020.

2 березня розпочався 42-денний зворотний відлік часу до оголошення завершення другої у світі смертельної епідемії Ебола.

Останній спалах епідемії Ебола в Конго, оголошений 1 серпня 2018 року, є десятим і другим найтяжчим у світі після епідемії 2014–2016 років у Західній Африці.

Станом на 1 березня було зареєстровано 3 тис.

444 підтверджених і ймовірних випадки зараження вірусом, 2 тис.

264 випадків мали летальний результат.

Источник материала
loader
loader