Адвокат розповів, за якими епізодами просить поліцію розслідувати справу проти фірм Барщовського
Адвокат розповів, за якими епізодами просить поліцію розслідувати справу проти фірм Барщовського

Адвокат розповів, за якими епізодами просить поліцію розслідувати справу проти фірм Барщовського

14:19, 10 березня 2020.

Агро.

Тарас Барщовський / tbfruit.

Адвокат Антон Пономарьов, що представляє інтереси фінансової компанії "Інвестохіллс Веста", яка отрималаправа вимоги за кредитами ТОВ "Яблуневий дар" і ТОВ "Танк Транс", підозрює ці компанії у виведенні кредитних коштів за кордон, а також незаконні операції із заставним майном, через що і подав заяву в поліцію.

Про це він заявив в коментарі Delo.

Fruit українського бізнесмена Тараса Барщовського.

Відкриття справи було ініційовано фінансовою компанією "Інвестохіллс Веста", чий адвокат Антон Пономарьов значиться як потерпілий.

У листопаді 2019 року компанія "Інвестохіллс Веста" викупила права вимоги 6,19 млрд грн боргу "Яблуневого дару" і "Танк Трансу" перед ліквідованим "Дельта Банком" на аукціоні, який провів Фонд гарантування вкладів фізичних осіб.

У Т.

Fruit назвали дане кримінальне провадження таким, що носить замовний характер і є тиском на бізнес.

Як стверджують юристи T.

Fruit, компанія "Інвестохіллс Веста" не може бути потерпілою стороною у даній справі, оскільки "Яблуневий дар" і "Танк Транс" жодних кредитних договорів з цією компанією не укладали.

Більш того, в групі компаній заявили, що формулювання "посадові особи ТОВ" Яблуневий дар "і ТОВ" Танк Транс "під виглядом отримання кредитів заволоділи грошовими коштами АТ" Дельта Банк ", що зазначені в матеріалах кримінального провадження, не відповідають дійсності, тому що до моменту введення в банк тимчасової адміністрації в березні 2015 року обидві компанії, як зазначалося вище, виплачували взяті кредити і платили нараховані відсотки, що повністю спростовує твердження про заволодіння грошовими коштами банку.

У свою чергу, адвокат Антон Пономарьов, який подав заяву в поліцію і виступив потерпілим у справі вважає, що заяви про нібито замовний характер кримінальної справи проти низки посадових осіб групи компаній T.

Fruit і кінцевого бенефіціара Тараса Барщовського, за його словами, "ні що інше, як спроба ввести громадськість в оману, приховуючи суть".

«Дійсно, мною подано заяву до правоохоронних органів в інтересах компаній ФК "Інвестохіллс Веста", яка придбала у "Дельта Банку" права вимоги за кредитами ТОВ "Яблуневий дар" і ТОВ "Танк Транс", - визнав Пономарьов.

За його словами, в заяві він просить правоохоронні органи провести розслідування і дати оцінку таким епізодам:.

Можливе виведення кредитних коштів компаніями-боржниками ("Яблуневий дар" і "Танк Транс") через іноземні компанії за кордон;.

Незаконні операції із заставним майном (продаж гелікоптера, відчуження земельних ділянок, обладнання заводів, корпоративних прав тощо);.

Сумнівні договори між підконтрольними Тарасу Барщовському компаніями "Яблуневий дар" і "ТБ Сад" для ініціювання надалі, ймовірно, фіктивного банкрутства "Яблуневого дару";.

Ініціювання боржниками безперспективних кримінальних проваджень з метою отримання арештів активів "Яблуневого дару" для блокування держреєстрів, щоб "ФК" ІНВЕСТОХІЛЛС ВЕСТА "не мала можливості використовувати свої права Іпотекодержателя, а не з метою притягнення до відповідальності винних осіб, як того вимагає кримінально-процесуальне законодавство.

"За інформацією з Єдиного державного реєстру судових рішень, між «Яблуневим даром» (Покупець) та компанією "Petergrow Limited" (Продавець) в період 2012-2014 років (що збігається з термінами видачі коштів за кредитними договорами з "Дельта Банком ") були укладені, ймовірно, фіктивні договори купівлі-продажу товарів на суму 58 167 218 євро.

Ми вважаємо, що це - ті самі кредитні гроші "Дельта Банку", оскільки їх виведення через іноземну компанію "Petergrow Limited" відбулося відразу ж після отримання компанією "Яблуневий дар" траншей від банку.

Надалі ці гроші не були повернуті, а компанія "Petergrow Limited" - ліквідована.

У звітності компанії ми не знайшли відображення вищезазначених операцій ..

Заслуговує на увагу той факт, що англійська компанія "Petergrow Limited" після всіх цих сумнівних операцій була ліквідована ще у 2016 році ", - пояснив адвокат.

Таким чином, говорить Пономарьов, саме для того, щоб перевірити цю інформацію, було ініційовано досудове розслідування.

"На нашу думку, факти незаконного виведення кредитних коштів через іноземні компанії вимагають перевірки в рамках досудового розслідування.

Ми також зараз розглядаємо питання про подачу заяв про можливе відмивання грошових коштів бенефіціарами та посадовими особами Групи T.

Fruit в компетентні органи Великобританії", - додав Антон Пономарьов.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны