Розслідування справи MH17: свідки заявили про загрозу життю
Розслідування справи MH17: свідки заявили про загрозу життю

Розслідування справи MH17: свідки заявили про загрозу життю

Розгляд кримінальної справи з розслідування катастрофи рейсу МН17, який збили росіяни над Донбасом, може пройти без виступів свідків.

Як передає НАРОДНА ПРАВДА, за інформацією ЗМІ, жоден з обвинувачених (Дубинський, Стрєлков, Пулатов і Харченко) не прибув до суду.

Loading...

Один з суддів у справі в ході засідання заявив, що значна частина свідків у судовому процесі у справі про катастрофу MH17 піддаються серйозному ризику, тому їх потрібно оберігати і захищати.

Як повідомлялося раніше, під час розгляду в суді справи про катастрофу рейсу МН17 Малазійських авіаліній влітку 2014 року, яке розпочалося 9 березня, персональні дані свідків залишаться таємницею через існування загрози їх здоров’ю і безпеці.

Напередодні свідки по справі про катастрофу MH17 ще раз повідомили слідству, що хотіли б зберегти анонімність, оскільки бояться за свою безпеку.

Деякі з них проживають на окупованій території Донбасу, їх можуть переслідувати бойовики або затримати російські спецслужби.

Суддя нагадав, що росіяни робили все можливе, щоб перешкодити розслідуванню, зокрема, вони з території РФ зламували електронні системи, якими користувалися нідерландські слідчі.

Суддя Хендрік Стейнхейс (головує) повідомив, що частина родичів загиблих в авіакатастрофі вимагатимуть фінансової компенсації.

Прокурор Вард Фердінандюсс на суді зазначив, що бойовиків, причетних до збивання Boeing 777, судитимуть по кримінальному праву, вони не представляють армію жодної з держав, а значить, і не підпадають під конвенції, що регулюють правила і звичаї війни.

Між тим, адвокат одного з обвинувачених по справі, Олега Пулатова, Сабіне тен Дуссхате в суді заявила, що її підзахисний не вважає себе винним.

Boeing 777 Malaysia Airlines рейсу MH17 був збитий в небі над Донбасом 17 липня 2014 року.

В авіакатастрофі загинули всі 298 осіб (196 осіб були громадянами Нідерландів).

Літак виконував рейс «Амстердам — Куала-Лумпур».

Міжнародна спільна слідча група вже назвала імена чотирьох підозрюваних, які причетні до транспортування та бойового застосування установки Бук яка збила МН17.

Троє з них росіяни — колишній офіцер ФСБ, колишній міністр оборони ДНР” Ігор Гиркин, російський генерал Сергій Дубинський і підполковник спецназу ГРУ Олег Пулатов.

Четвертий — українець Леонід Харченко.

Пасажирський борт вони збили помилково, вважаючи його українським військовим літаком.

Теги по теме
Донбасс Суд Нидерланды Народная Правда
Источник материала
loader
loader