Зеленський представив нового міністра оборони
Зеленський представив нового міністра оборони

Зеленський представив нового міністра оборони

Президент Володимир Зеленський окреслив пріоритетні напрямки роботи для новопризначеного міністра оборони Андрія Тарана, серед яких - забезпечення високої обороноздатності України, гідне забезпечення військових сучасним та ефективним озброєнням, підвищення рівня підготовки та посилення соціального захисту «людей у погонах».

Про це він повідомив під час церемонії представлення міністра.

«Я маю честь представити вам нового міністра оборони України Андрія Васильовича Тарана.

Це почесне і водночас дуже відповідальна місія, тому я вітаю вас і бажаю сил, витримки та сталевого духу», - заяви Зеленський.

Президент також окреслив пріоритети роботи для нового міністра: «забезпечення високої обороноздатності України.

Для зміцнення наших ЗСУ потрібна спільна злагоджена робота міністерства та керівника ЗСУ за усіма важливими напрямами, в першу чергу основа будь-якої армії складають саме люди, а тому всі стратегії оборонного відомства мають бути людиноцентричними, мова йде про гідне забезпечення наших військових сучасним та ефективним озброєнням, підвищення рівня підготовки, посилення соціального захисту «людей у погонах».

Зеленський наголосив, що «наші військові віддають Батьківщині сили, здоров’я, життя, а отже вони повинні мати потужний мотиваційний пакет».

Президент відзначив, що для нього найважливіше - це як відноситься армія до міністра оборони.

«Ми розуміємо, що згідно зі стандартами НАТО, міністром (оборони) повинна бути цивільна людина, але у нас йде війна і для мене дуже важливо, щоб армія поважала міністра оборони.

Це моя відповідальність і відповідальність начальника Генштабу», - наголосив він.

Источник материала
loader
loader