Уряд створить три нові органи замість ліквідованої ДАБІ
Уряд створить три нові органи замість ліквідованої ДАБІ

Уряд створить три нові органи замість ліквідованої ДАБІ

ins{.

Кабінет Міністрів України створив Державне агентство з питань технічного регулювання у містобудуванні і Державну інспекцію містобудування та планує запустити Державну сервісну службу містобудування.

Про це повідмляє прес-служба уряду.

Рішення ухвалили під час позачергового відкритого засідання Кабінету міністрів України за участю президента України Володимира Зеленського.

"Ми створюємо три органи: Державну сервісну службу містобудування, яка виконуватиме реєстраційні функції у галузі будівництва; Державне агентство техрегулювання, яке стане локомотивом реформи технічного регулювання в Україні стосовно параметральної системи, ДБН, єврокодів; Державну інспекцію містобудування, яка здійснюватиме функцію нагляду і контролю у будівництві", - сказав під час засідання прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Зазначається, що Державне агентство з питань технічного регулювання у містобудуванні і Державна інспекція містобудування функціонуватимуть як центральні органи виконавчої влади.

Їх діяльність координуватиме Кабмін, зокрема віце-прем’єр-міністр та міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

Коментуючи це рішення Денис Шмигаль зазначив, що ДАБІ поєднувала в собі забагато функцій: ліцензування, контроль, нагляд, дозволи та ін.

На думку прем'єра, це призводило до її корумпованості.

Теги по теме
Кабмин Строительство
Источник материала
loader
loader