День добровольця: Зеленський привітав українських воїнів та закликав уряд створити Меморіал
День добровольця: Зеленський привітав українських воїнів та закликав уряд створити Меморіал

День добровольця: Зеленський привітав українських воїнів та закликав уряд створити Меморіал

Президент України Володимир Зеленський привітав українських воїнів з Днем добровольця і закликав уряд активізувати роботу зі створення Меморіалу українських героїв та Національного меморіального комплексу із вшанування загиблих під час бойових дій на Донбасі.

Про це йдеться у привітанні глави держави у Telegram-каналі президента.

"Сьогодні ми відзначаємо День українського добровольця.

Це день справжніх патріотів, які у вирішальний час стали на захист незалежності, суверенітету й територіальної цілісності України…Завдяки самовідданості й героїзму, продемонстрованим воїнами-добровольцями у боях із російським агресором, добровольчий рух назавжди ввійшов в історію України й надалі залишатиметься підтвердженням волелюбності українського народу та незламності його духу", - йдеться у привітанні.

Також Зеленський звернувся і до Кабміну з проханням активізувати роботу щодо створення меморіального комплексу для вшанування загиблих під час бойових дій на Донбасі.

"Звертаюся до Кабінету міністрів України з проханням активізувати роботу щодо створення Меморіалу українських героїв та Національного меморіального комплексу для почесного вшанування загиблих під час бойових дій на сході України, - зазначив глава держави.

Він також попросив опрацювати питання щодо заснування відомчої нагороди для відзначення учасників добровольчого руху.

Це символічна дата, оскільки саме 14 березня 2014 року прямо з Майдану перші добровольці відправилися на тренувальну базу в Нових Петрівцях, що під Києвом.

Потім ці добровольці сформували перший добровольчий батальйон, з якого згодом був сформований 1 БОП НГУ ім.

Источник материала
loader
loader