МАУ пояснило причину захмарних цін на авіаквитки
МАУ пояснило причину захмарних цін на авіаквитки

МАУ пояснило причину захмарних цін на авіаквитки

МАУ різко збільшила ціни на квитки з Європи до України.

Це пов'язано зі збільшенням запитів та паніці.Про це повідомляє президент МАУ Євген Дихне у Facebook"Авіакомпанія МАУ відійшла від ручного режиму формування вартості перельотів багато років тому і не має наміру повертатися до кам'яного віку.

Сучасні компанії розраховують вартість авіаперельоту за одним тим самим алгоритмом.

Ціну формує спеціальна система розрахунку - Revenue Management System, що виключає вірогідність формування вартості авіаквитків у ручному режимі.

Не МАУ ухвалювала рішення щодо обмеження пасажирського сполучення.

Відповіді на низку риторичних запитань допомогли б прояснити ситуацію із зростанням цін - Хто порахував кількість громадян України, і не тільки українців, які хочуть та мають повернутися? Хто розганяє паніку, що останній шанс повернутися – лише до 17 березня?Хто пояснив чітко і зрозуміло, як люди потраплять додому після цієї дати?", - розповідає Євген Дихне.

Система автоматично визначає вартість на тому чи іншому маршруті у відповідності до цілої низки показників: інтенсивність продажів, попит на період часу тощо.

Цифрові алгоритми аналізують обсяг запитів на купівлю авіаквитків та перераховують їхню вартість у відповідності з кількістю користувачів, які одночасно заходять в глобальну систему бронювання для замовлення квитка та створення бронювання.

При цьому Дихне навів ціни на квитки кількох європейських перевізників сполученням Франція - Україна, які коливаються від 25 до 35 тисяч грн.

Українці, які знаходяться за кордоном зможуть повернутися в країну після 17 березня - дня припинення авіаційного, залізничного та автобусного сполучення.

Допомогти українцям покликана система МЗС "ДРУГ" (Добровільна реєстрація українських громадян), в якій необхідно зареєструватися, повідомив на брифінгу міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Источник материала
loader
loader