Рада на звільнила ФОПів від сплати ЄСВ на період карантину
Рада на звільнила ФОПів від сплати ЄСВ на період карантину

Рада на звільнила ФОПів від сплати ЄСВ на період карантину

ins{.

Депутати Верховної Ради проголосували за звільнення ФОПів від сплати єдиного соціального внеску.

Таке рішення ухвалили на позачерговому засіданні, яке транслювали в ефірі "112 Україна".

Підприємців звільнили від сплати ЄСВ до 30 квітня цього року.

Крім того голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев додав, що в Україні не будуть застосовуватись штрафні санкції за порушення податкового законодавства, що не стосуються декларування та сплати податку на додану вартість, акцизу та ренти.

Під цей пункт підпадають лише ті порушення, які будуть вчинені за період з 1 березня по 31 травня цього року.

"Встановлено мораторій на проведення перевірок аж по 31 травня 2020 року будь-яких перевірок, крім невиїзних, вони не обмежуються.

При цьому до 31 травня 2020 року забороняється проведення органу державного нагляду і контролю планових заходів здійснення державного нагляду у сфері господарської діяльності", - сказав Данило Гетманцев.

Він додав, що до 1 липня подовжено термін подання річної декларації про майновий стан і доходи, які раніше приймалися лише до 1 травня.

Податок на землю та нерухомість, що використовується для господарських цілей, також не буде сплачуватись до 30 квітня (за березень та квітень включно).

Верховна Рада також відтермінувала введення фіскалізації.

"Ми розуміємо, що на сьогодні триває тестовий період на використання нової системи, тестовий період передбачає семінари, навчання, зустрічі, спілкування, обмін думками щодо цієї системи.

Це неможливо зробити віддалено, тому ми на 3 місяці відтермінували усі строки, що стосується введення фіскалізації кожної з груп", - сказав Данило Гетманцев.

До того ж українцям, які перебувають на самоізоляції, будуть сплачувати 50% від середньої заробітної плати за рахунок Фонду соцстрахування, незалежно від страхового стажу.

Від штрафів, пені та підвищених відсоткових ставок звільняються позичальники за споживчими кредитами.

За проголосували 359 нардепів.

Теги по теме
налоги
Источник материала
loader
loader