Уряд Німеччини закликають збільшити приріст потужності сонячних станцій до 10 ГВт у рік
Уряд Німеччини закликають збільшити приріст потужності сонячних станцій до 10 ГВт у рік

Уряд Німеччини закликають збільшити приріст потужності сонячних станцій до 10 ГВт у рік

Уряд Німеччини повинен збільшити потужність запланованих до встановлення щороку сонячних електростанцій з 2,5 до 10ГВт.

Підняти щорічну мету навіть незважаючи на очікувані через пандемію короновірусу затримки у плануванні та завершенні проектів великомасштабних СЕС закликає Німецька асоціації сонячної промисловості – BSW-Solar, передає .

.«Інтерес інвесторів до великих фотоелектричних проектів зберігається, - зазначають у асоціації.

– Сонячна енергетика стане довгоочікуваним двигуном економіки для середнього класу у найближчі три роки".

Багато експертів переконані, що Німеччина повинна збільшити якнайшвидше збільшити встановлення сонячних електростанцій.

Таким чином, країна зможе компенсувати зрив проектів берегової вітроенергетики, нестачу електроенергії у результаті відключення атомних і вугільних електростанцій та досягти кліматичних цілей.

На додачу, також BSW-Solar вимагає продовження терміну для реалізації великих фотоелектричних проектів через короновірус.

Великі сонячні парки, які отримали надбавку в попередніх фотоелектричних тендерах і повинні бути реалізовані в 24-місячний термін, можуть втратити фінансування, якщо не почнуть вчасно генерувати електроенергію.

З огляду на більш тривалі терміни постачання фотоелектричних компонентів та брак персоналу, BSW-Solar вимагає продовжити термін реалізації «соняних» проектів.

«Штрафувати доцільно тільки в разі тривалих затримок, - наголосив Карстен Зерніг, головний виконавчий директор BSW-Solar.

- Форс-мажорні обставини не повинні призвести до зриву цінних проектів із захисту клімату».

Відповідно до чинного Закону про відновлювані джерела енергії, з переможців-учасників тендеру знімається знижка у розмірі 0,3 євроцента за к.

Вт*год, якщо через 18 місяців після надання надбавки вони не підключили свою сонячну електростанцію до мережі або не будують СЕС на альтернативних площах.

Источник материала
loader
loader