Нафтогазовий гігант інвестує у плавучу вітрову станцію потужністю 96 МВт
Нафтогазовий гігант інвестує у плавучу вітрову станцію потужністю 96 МВт

Нафтогазовий гігант інвестує у плавучу вітрову станцію потужністю 96 МВт

Енергетична компанія Total долучиться до будівництва морської плавучої вітроелектростанції потужністю 96 МВт у Кельтському морі, біля берегів Уельсу.

Про покупку 80% частки у проекті Erebus, який розробила британська компанія Simply Blue Energy, французький нафтогазовий гігант оголосив 19 березня, передає .

Передбачається,що партнерство Total і Simply Blue Energy дозволить у повній мірі розкрити вітроенергетичний потенціал Кельтського моря, яке омиває береги Ірландії, Великої Британії, зокрема, Уельсу, та Франції.

«Інвестуючи у плавучу офшорну вітроенергетику, ми підтверджуємо своє прагнення розвивати поновлювані джерела енергії в усьому світі, - каже голова правління і генеральний директор Total Патрік Пуянне.

- Плавуча офшорна вітроенергетика-надзвичайно перспективний сегмент, в який Total може привнести свій великий досвід у сфері експлуатації та технічного обслуговування об'єктів на шельфі».

За оцінками експертів, перший вітропарк у Кельтському морі може створити 3000 нових робочих місць і 682 млн фунтів стерлінгів у ланцюжку поставок для Уельсу і Корнуолла протягом наступних десяти років.

"Плавуча морська вітроелектростанція у валлійських водах залучить інвестиції у західну частину Уельсу і створить сотні високоякісних робочих місць, - зауважив Держсекретар у справах Уельсу Саймон Харт.

- Компанії по всій країні, що беруть участь у розробці проекту, могли б зіграти важливу роль у прискоренні переходу до чистого зростання і допомогти нам досягти нашої мети чистого нульового рівня викидів до 2050 року».

Проект Erebus стане основою процвітаючої низьковуглецевої економіки, наголосив міністр навколишнього середовища, енергетики та сільських справ уряду Уельсу Леслі Гріффітс.

"Це величезні низьковуглецеві внутрішні інвестиції в Уельс, оскільки ми рухаємося до більш сильної зеленої економіки, - говорить він.

– На додачу, проект Erebus буде мати тісні зв'язки з проектом Pembroke Dock Marine (PDM), який дозволить залучити 60 мільйонів фунтів стерлінгів інвестицій у південно-західний Уельс і допоможе підвищити потенціал і можливості валлійських компаній у морському і зеленому секторах енергетики».

За оцінками експертів, в ірландських і британських водах Кельтського моря можуть бути встановлені ВЕС потужністю до 50 ГВт.

За даними ж Комітету зі зміни клімату, Сполученому Королівству потрібно не менше 75 ГВт діючих морських вітроенергетичних потужностей для досягнення цільового показника чистих нульових викидів парникових газів до 2050 року.

Источник материала
loader
loader