Пивоварня у Мексиці перейде на електроенергію сонця і вітру
Пивоварня у Мексиці перейде на електроенергію сонця і вітру

Пивоварня у Мексиці перейде на електроенергію сонця і вітру

У Меокі(Мексика) пивоварня використовуватиме електроенергію, згенеровану сонячними і вітровими електростанціями.

Про це йдеться в угоді, яку підписала нідерландська компанія HEINEKEN M*xico з Enel Energ*a M*xico (EEM) – роздрібною дочірньою компанією Групи Enel, передає energosmi.

Згідно з документом, щороку пивзавод використовуватиме 28,8 ГВт-год електроенергії з відновлюваних джерел енергії Enel Green Power, що еквівалентно посадці понад 405 000 дерев у рік та вилученню майже 3200 транспортних засобів з обігу бо уникненню викиду 16 100 тонн CO2.

Угода розрахована на найближчі 10 років.

За словами віце-президента з корпоративних відносин Heineken в Мексиці Марко Антоніо Маскаруо Галіндо, з підписанням угоди завод Meoqui зміцнить свої позиції в якості першого пивоварного заводу в Латинській Америці, який функціонує в рамках екосистеми кругової економіки, оскільки вже розподіляє відходи виробництва між прилеглими компаніями як матеріали для повторного використання і зменшує вплив на навколишнє середовище.

"Реалізація проекту дозволить компанії у цьому році використовувати на 66% електроенергію з відновлюваних джерел, а до 2030 року повністю перейти на «зелену» електроенергію, - заявив він.

– У Мексиці ми використовуємо відновлювані джерела електроенергії у деяких своїх виробничих підприємствах, розподільних центрах і у 6 магазинах, розташованих у різних штатах країни, відповідно компанія має 10% зниження CO2 викиди у виробництві, завдяки використанню біогазу та відновлюваних джерел енергії, а також скорочення до 2,8 літрів води для виробництва одного літра пива».

Enel є одним з найбільших приватних операторів відновлюваної енергетики у Мексиці, з керованою потужністю понад 2660 МВт, також компанія будує «зелені» об'єкти загальною потужністю 320 МВт.

Источник материала
loader
loader