У київських лікарнях готують VIP-палати для чиновників
У київських лікарнях готують VIP-палати для чиновників

У київських лікарнях готують VIP-палати для чиновників

У київських лікарнях для найвищих держчиновників готують VIP-палати.

Так Департамент охорони здоров'я Київської міської держадміністрації розіслав медичним закладам міста наказ про особливі умови лікування "особливих пацієнтів".

Про це написав політичний експерт, юрист-міжнародник Андрій Смолій в Facebook."Палати повинні мати зручні комунікації з операційним блоком, діагностичним та іншими відділеннями.

Також передбачена наявність окремого резерву лікарських засобів та розгортання знову таки окремих сестринських цілодобових постів у вищевказаних палатах або ж біля них.

Спеціальні вимоги Департамент прописав і до професійного складу бригад медичної допомоги для VIP-пацієнтів.

В них має бути по чотири людини – лікар, двоє фельдшерів і водій.

Всі вони повинні мати досвід роботи в закладах екстреної медичної допомоги не менше 5 років", - пише Смолій.

Водночас державна охорона за законом надається цілому ряду посадових осіб, зокрема – президенту, прем'єр-міністру, генпрокурору, голові Конституційного суду, міністру закордонних справ тощо.

У разі необхідності та за рішенням головного санлікаря поліція забезпечить примусову госпіталізацію інфікованих новим коронавірусом COVID-19 громадян, які відмовлятимуться від лікування.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков і уточнив, що рішення про примусову госпіталізацію було ухвалене під час засідання комісії з надзвичайних ситуацій.

Источник материала
loader
loader