Індія анулювала проекти вугільних станцій загальною потужністю 46 ГВт
Індія анулювала проекти вугільних станцій загальною потужністю 46 ГВт

Індія анулювала проекти вугільних станцій загальною потужністю 46 ГВт

За останні дванадцять місяців в Індії формально і «неофіційно» були скасовані проекти вугільних електростанцій сумарною потужністю 46 ГВт.

Про це йдеться у довідці Інституту економіки енергетики та фінансового аналізу (IEFFA), передає renen.

За три останні роки - з квітня 2017 по січень 2020 - в Індії було побудовано близько 20 ГВт нових вугільних електростанцій, а з урахуванням вибуття старих потужностей приріст в секторі склав всього 13,8 ГВт.

За останнє десятиліття загальний обсяг скасованих проектів у вугільній енергетиці оцінюється у 600 ГВт.

Виробництво електроенергії на основі вугілля в Індії у 2019 році скоротилося вперше за десять років на тлі економічного спаду і збільшення використання відновлюваних джерел енергії.

У стадії будівництва сьогодні знаходяться вугільні електростанції загальною потужністю приблизно 37 ГВт.

«Останні дані з бази Global Energy Monitor (GEM) свідчать про підвищений ризик утворення непрацюючих активів у тепловій генерації Індії, - зазначає енергетичний аналітик IEEFA Кашиш Шах.

- У зв'язку з цим для нових вугільних електростанцій все складніше знаходити фінансування».

Відповідно до визначеної індійським регулятором електроенергетики, Central Electricity Authority (CEA) оптимальної структури генерації на 2029-2030 рік, до 2030 року встановлена потужність сонячних і вітрових електростанцій в Індії досягне 440 ГВт, а частка вугілля у виробленні знизиться з нинішніх приблизно 77% до 50%.

Источник материала
loader
loader