Україна отримає 80 мільйонів євро на боротьбу з коронавірусом
Україна отримає 80 мільйонів євро на боротьбу з коронавірусом

Україна отримає 80 мільйонів євро на боротьбу з коронавірусом

Європейський союз прийняв рішення про виділення Україні близько 80 мільйонів євро на боротьбу з поширенням коронавірусу.

Як передає НАРОДНА ПРАВДА, посилаючись на інформацію ТСН, про це повідомляє представництво ЄС в Україні.

Loading...

У повідомленні наголошується, що ЄС продовжить підтримувати Україну у цьому глобальному кризі і, щоб полегшити його вплив на систему охорони здоров’я, повсякденне життя людей і економіку, готує комплекс заходів допомоги для окремих країн та регіону східного сусідства в цілому.

Перший пакет підтримки для України становитиме приблизно 80 млн.

Повідомляється, що фінансування буде спрямовано на підтримку системи охорони здоров’я України, на підтримку малого і середнього бізнесу в умовах карантину і на підтримку найбільш постраждалих від кризи.

Загальна сума, направлена на протидію поширенню коронавірусу для країн Східного партнерства, до яких належить і Україна, становить 140 млн євро.

Значна частина цих фінансів призначена Україні.

В Євросоюзі заявили, що готові надати Україні ще один кредит у розмірі 500 мільйонів євро, однак він буде залежати від досягнення угоди між Україною і МВФ.

ЄС надає Україні 80 млн євро для боротьби зі спалахом #коронавірус.

Цей пакет підтримки зменшить вплив #COVID19 на систему охорони здоров’я, повсякденне життя людей та економіку.

🇺🇦 не наодинці! 🇪🇺 та 🇺🇦 #Прямуємо.

co/b3J5Zq5Ob1 pic.

— EU in Ukraine (@EUDelegationUA) March 30, 2020.

Раніше НАРОДНА ПРАВДА повідомляла, що в світі почався економічний спад, який за своїми масштабами може бути гірше, ніж економічна криза в 2009 році.

При цьому відновлення ситуації прогнозують вже в 2021 році.

Також повідомлялося, МВФ відзначив значний прогрес у переговорах щодо нової програми EFF для України і наголосив на необхідності прийняття законодавства щодо вдосконалення структури регулювання в банківському секторі, а також щодо земельної реформи.

Теги по теме
Евросоюз Народная Правда МВФ
Источник материала
loader
loader