Пенсіонери в Україні отримають три доплати: кому пощастить найбільше
Пенсіонери в Україні отримають три доплати: кому пощастить найбільше

Пенсіонери в Україні отримають три доплати: кому пощастить найбільше

Деякі українські пенсіонери навесні цього року отримають три доплати – індексацію виплат, одноразову допомогу та доплату за віком.

Про це розповідає НАРОДНА ПРАВДА із посиланням на РБК-Україна.

Loading...

Так, у квітні понад 10 млн українських пенсіонерів (ті, чия пенсія менше 5000) отримають обіцяну доплату через введення карантину в Україні – 1 тисячу гривень.

Крім того, міністр соцполітики Марина Лазебна заявила, що на доплату можуть також розраховувати люди з інвалідністю та одержувачі соціальних пенсій.

Всього в Україні близько 400 тисяч таких людей.

Крім того, на травень запланована індексація пенсій з урахуванням інфляції і рівня середньої зарплати.

На гарантоване підвищення щомісячних виплат після індексації можуть розраховувати близько 7 млн українських пенсіонерів.

Індексація розповсюджується на працюючих пенсіонерів (їм проводять перерахунок окремо), тих, хто оформив пенсію нещодавно (у 2019-2020 роках), отримувачів соціальних пенсій (які не мають необхідного страхового стажу), одержувачів максимальних пенсій, довічного утримання та інші категорії.

Також, у Міністерстві соціальної політики також пообіцяли у травні додати по 500 грн до щомісячних виплат тим пенсіонерам, яким 80 років і більше.

Таких в Україні близько 1,5 мільйона.

За даними Пенсійного фонда, на пенсії за березень направлено 36,04 млрд грн, а це трохи більше, ніж в лютому, коли було профінансовано 35,9 млрд грн.

До слова, у своєму нещодавньому відеозверненні у зв’язку із введенням в Україні карантину президент Володимир Зеленський пообіцяв пенсіонерам індексацію пенсій.

Виплати зростуть вже з 1 квітня, проте, не всім пенсіонерам варто чекати на підвищення, а тим паче індексацію.

Теги по теме
Народная Правда пенсии
Источник материала
Поделиться сюжетом