19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
На Миколаївщині агрокооператив отримає грант від Канади на будівництво теплиці
На Миколаївщині агрокооператив отримає грант від Канади на будівництво теплиці

На Миколаївщині агрокооператив отримає грант від Канади на будівництво теплиці

Про це повідомляє Український проект бізнес-розвитку плодоовочівництва (UHBDP).

«У березні 2020 року проект розвитку кооперативу „ОБЕРІГ-Агро“ виграв грант та протягом цього року отримає грошові кошти від Манітобської ради з міжнародного співробітництва (MCIC), Канада.

Грантовий проект також підтримує Менонітська Асоціація Економічного Розвитку (MEDA)», — йдеться в повідомленні.

За словами керівника СОК «ОБЕРІГ-Агро» Володимира Федоренка, регіон достатньо кризисний, є великий дефіцит робочих місць.

«Для нас будівництво теплиці та лінії для брикетування — це насамперед створення робочих місць, зайнятість мешканців району.

Крім того, ми плануємо вирощувати томати, огірки та зелень, насищати місцевий ринок вітчизняною продукцією, бо зараз у нас на прилавках, не повірите, турецькі овочі», — зазначає Федоренко.

До кооперативу входять 18 учасників та учасниць, 12 з яких — чоловіки-учасники бойових дій, з яких двоє мають інвалідність, і 6 жінок.

«Ми плануємо виробляти брикети для всіх видів твердопаливних котлів та пічних груп з відходів сільськогосподарського виробництва, вже існують попередні домовленості щодо придбання сировини.

Брикети готові придбавати школи, дитячі садочки, медичні амбулаторії», — додає керівник.

Додамо, що проект спрямований на надання життєздатних варіантів бізнесу та нарощування економічного потенціалу учасників кооперативу.

Місцева влада, коли дізналась про очікувану підтримку з канадського боку, також вирішила підтримати СОК.

«Такий проект дуже актуальний для нашого регіону, бо ми знаходимося далеко від трас, у районі немає великого виробництва, наша територія відноситься до зони ризикованого землеробства», — підкреслив Віктор Власюк, заступник Доманівського селищного голови Доманівської ОТГ.

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны