Волонтерку обшукали у справі АТОвців Грищенків. Що вилучили
Волонтерку обшукали у справі АТОвців Грищенків. Що вилучили

Волонтерку обшукали у справі АТОвців Грищенків. Що вилучили

Поліція провела обшук у волонтерки Марії Бурдун через справу АТОвців Владислава та Інни Грищенків.

Їх підозрюють у замаху на підприємця в Івано-Франківську.

Обшук відбувся у квартирі, де проживає волонтерка, а також у будинку її матері у приватному секторі, повідомила Бурдун у Facebook.

За словами Бурдун, правоохоронці прийшли до неї приблизно о 6 ранку і почали обшук, не дочекавшись адвоката.

Спершу на неї вдягнули наручники через нібито протидію, але потім зняли.

Волонтерка каже, що в неї вилучили "подарований уламок" від "Граду", розмальовані гільзи, саблю, яка навіть не була заточена, набір метальних ножів, телефон, ноутбук.

Також, за словами волонтерки, слідча вилучила шматок дустового мила, записавши його як речовину, схожу на вибухову речовину пластид.

А перевіряючи ноутбук волонтерки, правоохоронці звернули увагу на переписку з медсестрою Яною Дугарь, підозрюваної у причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета.

І вона "може зберігати предмети, речі і документи, які є речовими доказами по кримінальному провадженню, а також може підтримувати зв'язок з особами, причетними до вчинення даного злочину", пише "Українська правда".

Згідно з дозволом суду, слідство планувало шукати і вилучати у волонтерки засоби зв'язку, електронні носії інформації, записні книжки, чорнові записи, схеми розташування володіння потерпілого, кредитні карти, незареєстровану зброю та вибухівку, електронні засоби передачі сигналу на відстані.Ветеранів АТО – подружжя Інну та Владислава Грищенків підозрюють у замаху на вбивство.

Слідчі вважають, що вони із побратимом Іваном Вакуленком намагалися вбити підприємця 61-річного Михайла Чекурака з міста Косів Івано-Франківської області.

Мовляв, на замовлення зробили вибухівку, 13 липня торік прикріпили її до машини.

Пристрій не спрацював.

Источник материала
Поделиться сюжетом